21st iun.

O Italie superficială și o Franță nemiloasă

După două meciuri dintr-o grupă a morţii cu Italia, Anglia, Uruguay şi Costa Rica, cine oare se aştepta ca lider al grupei, cu 6 puncte, să fie nimeni alta decât Costa Rica, iar cenuşăreasa grupei să fie Anglia care deja şi-a cumpărat biletele de avion să se întoarcă acasă?

În complicata grupă D mai sunt de jucat: Italia-Uruguay şi Costa-Rica-Anglia.

Un egal între Itala şi Uruguay ar ajuta Italia care are, în acest moment, un golaveraj de 2-2, faţă de 3-4 cât are Uruguay, deci italienilor le-ar fi bun şi un egal, la orice scor. Uruguay-ul are o singură şansă să se califice, să-i bată pe italieni. Aşadar, toate butoanele sunt la cele două echipe, nu depind de celălalt joc, Costa Rica-Anglia.

Pentru că tocmai mă întrebam eu retoric, în postul anterior, care va fi următoarea surpriză a World Cup, răspunsul a venit mai repede decât credeam, Italia luând bătaie, ieri, de la Costa Rica, tratând acest joc cu multă superficialitate.

Italia a avut un joc excelent cu Anglia dar a căzut în cel de-al doilea meci, cu Costa Rica, semn că mai poate fi vulnerabilă, pe când Uruguay a avut o evoluţie progresivă, făcând un joc excelent cu Anglia. Judecând după aceste evoluţii, pentru calificarea în optimi tind să merg pe mâna uruguayenilor. Oricum, va fi un meci Italia-Uruguay nebun.

Incredibila evoluţie a costaricanilor din meciul cu Italia, de ieri, terminat cu scorul de 1-0, ne spune că nu a fost deloc întâmplătoare victoria lor cu 3-1 asupra Uruguay-ului din prima etapă. Probabil că o calificare în optimile unui Mondial este cea mai mare performanţă a lor, ever.

FrantaO, dar meciul zilei de ieri a fost Elveţia-Franţa, terminat cu un sor incredibil de 2-5, francezii făcând unul dintre cele mai bune meciuri ale sale de la toate campionatele mondiale la care a participat. Era gata, gata să se termine cu un scor de meci de tenis, 2-6 dacă arbitrul nu ar fi fluierat cu câteva secunde înainte ca Benzema să înscrie golul cu numărul 6 al echipei sale.

Sunt două explicaţii pentru acest scor neobişnuit: apărarea visătoare a elveţienilor, surprinsă de foarte multe ori pe picior greşit – includem aici şi greşeli individuale care au dus la primirea unor goluri – şi pedala de acceleraţie apăsată până la fund a francezilor care nu au slăbit ritmul aproape deloc. Dacă mai punem că pe lângă cele 5 goluri (+1 anulat) francezii au avut şi un 11m ratat, o ratare cu poata goală, două bări şi o grămadă de alte ocazii, e posibil ca cei care nu au văzut meciul să-şi facă o oarecare părere.

Franţa pedalează excelent în acestă Cupă Mondială, fiind echipa care a marcat, alături de Olanda, cele mai multe goluri: opt la număr şi va mai marca multe, cu siguranţă, dovedind o poftă teribilă de joc.

Aşteptăm şi jocul al doilea al Argentinei şi pe cel al Germaniei, ambele jucându-se în această seară, după care putem aşeza alături de Franţa alte posibile câştigătoare ale mondialului brazilian, pentru că Olanda şi – mai ales – Brazilia nu m-au impresionat foarte tare.

În acceaşi grupă s-a mai jucat şi Honduras-Ecuator 1-2, iar azi avem: Argentina-Iran, Germania-Ghana şi Nigeria-Bosnia.

Foto

Comments (0)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.