18th iun.

Întrebarea zilei de ieri: are Mexicul portar sau nu are Brazilia atacanți?

Dacă îmi daţi voie, o să sar peste memorabilul meci Iran-Nigeria 0-0 dar şi peste Ghana-SUA 1-2, din ziua a 5-a a Mondialului Brazilian, din motive de somn. Chiar nu aş vrea să comentez un meci pe care nu l-am văzut, iar cele de la ora 01.00, cu excepţiile de rigoare, le-am ratat constant.

Se pare că, oricum, nu am pierdut mare lucru, mai ales Iran-Nigeria, căci despre Ghana-SUA, am auzit lucruri bune, iar după ce am citind pe ici, pe colo, am dedus că a fost un meci chiar palpitant, pe final.

Ok, Să revenim la cele văzute.

Ieri, în ziua a 6-a de la World Cup, au avut loc şi ultimele meciuri din faza întâi a grupelor, cu partidele grupei H: Belgia-Algeria şi Rusia-Rep Coreea. Să ne oprim puţin la Belgia-Algeria 2-1.

În prima repriză, după ce Algeria a deschis scorul, din dracii roșii, aşa cum sunt supranumiţi belgienii a mai rămas doar culoarea, aceştia fiind departe de un joc de la care să spere ceva. Ei bine, după pauză au intrat pe teren alţi draci sau poate acceeaşi dar mult mai hotârâţi, hotărâre care i-a împins către poarta algerienilor, reuşind să egaleze.

M-am bucurat că au egalat belgienii, pentru că lucrul pe care îl urăsc cel mai tare, mai ales la un Campionat Mondial, este ca o echipă să-şi bage fundul în poartă şi toată autobaza din dotare, ceea ce a făcut şi Algeria la 0-1 şi chiar la 1-1. Mai mult, belgienii au reuşit să înscrie din nou pe final, semn că în Brazila, ţara fotbalului de atac, nu e loc de autobaze. Good work, Belgia!

Rusia-Rep. Coreea s-a terminat 1-1, Belgia beneficiind de un culoar nesperat de favorabil către optimi.

OchoaDebutul seriei de meciuri cu numărul doi din grupe l-a făcut tot Brazilia, în partida cu marea rivală Mexic. Rivală nu prin prisma rezultatelor directe, net favorabile Braziliei, ci prin prisma tensiunii meciului şi a luptei pentru prima poziţie în grupă.

Intonarea imnului Braziliei, cu 50.000 de brazilieni cântând senzaţional în cor, alături de jucători – unii dintre ei în lacrimi – a fost un „tablou” greu de uitat. Meciul a fost extrem de aspru la început, poate şi cu concursul arbitrului turc care a lăsat meciul mai liber, cartonaşele galbene apărând abia în repriza a doua.

Ei, şi acum a început nebunia cu Ochoa, portarul mexican, care a respins tot, spre exasperarea brazilienilor, din orice poziţie. Pe Twitter a apărut chiar gluma că Ochoa ar avea 6 degete la mâna dreaptă, motivul atâtor şuturi parate.  De urmărit, în continuare, portarul Mexicului.

Nici atacanţii barzilieni nu mai sunt cei de altă dată, ceea ce m-a făcut să mă întreb: Are Mexicul portar sau nu are Brazilia atacanți? Răspunsul e unul singur: DA!

De partea cealaltă, mexicanii au avut şi ei momente foarte bune, cu o groază de ocazii, însă au preferat şuturile de la distanţă, cele mai multe dintre ele fiind imprecise.

Cum să se termine acest meci 0-0? Cum? Una peste alta a fost cel mai frumos 0-0 pe care l-am văzut.

Revenind la calculele grupei A, 0-0 le menţine atât pe Brazilia, cât şi pe Mexic în cursa pentru optimi şi indiferent de cine va câştiga grupa, în optimi îi aşteaptă Olanda şi Spania, deci oricum ar fi, tot nasol e.

Azi sunt meciuri din grupa B: Australia-Olanda şi Spania-Chile şi din grupa A: Camerun-Croaţia, care se va disputa la fatidica oră 01.00.

Foto

Comments (0)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.