18th iun.

Cum poate schimba tot jocul un gol fantastic

World Cup, ziua a 7-a: Australia-Olanda 2-3

După golul de curtea şcolii a lui Roben din debutul partidei, am zis – ca probabil ca mulţi alţii – că va fi un alt galop de sănătate pentru Olanda, după 5-1 cu Spania.

httpv://youtu.be/3ooHCkfofpg

Ei bine, superbul gol înscris de către Tim Cahill cu care Australia a egalat Olanda a schimbat cu totul faţa jocului: a ridicat din cenuşă Australia, a îngenunchiat Olanda, atunci când Australia a trecut la conducere cu 2-1 şi a readus Olanda în joc când aceasta a egalat la 2, iar apoi a readus-o în avantaj.

AustraliaPentru cei care au ratat meciul, să înţeleagă un pic ritmul în care s-a disputat: acum era sa vad un gol cu pieptul – o ratare monumentală dar o execuţie superbă – la poarta olandezilor, iar câteva secunde mai tarziu vad un gol în poarta australienilor.

În aceeaşi notă, când îl vezi pe Roben, care nu mai e vreun tinerel, sprintând în minutul 80 după o minge aproape pierdută, pe care o recuperează şi crează un avantaj echipei sale, te întrebi oare de ce e aşa de greu fotbalul pentru unii – vezi selecţionaţii lui Puţurcă?

Mulţumesc pentru un meci nebun de frumos, mulţumesc australienilor care nu au păcălit nicio secundă fotbalul, jucând deschis şi curajos şi mulţumesc olandezilor care nu ar renunţa niciodată la luptă.

După un asemenea meci, nu-şi mai au rostul calcule în grupă. Stricăm tot farmecul.

Foto

Comments (0)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.