4th iun.

În vizită la Antipa

Iată că am ajuns şi la Antipa. Pentru mine a fost o premieră, trebuie să recunosc. Nu am mai fost până acum la Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa”, deşi era de mult pe listă. De fapt, pentru 3 dintre noi a fost o premieră, Sara având ocazia să mai meargă acum vreo 2 ani, dar nu-şi mai amintea foarte multe. E micuţă deci e normal.

Am vizitat doar demisolul, cu păsări, peşti şi mamifere şi puţin din etajul 1 şi o să vă spun imediat de ce. E un muzeu foarte tehnologizat, modern şi foarte bine îngrijit. Dar asta nu e o noutate. Alta a fost noutatea luni, când l-am vizitat noi.

IMG-4421Am fost la lansarea platformei „Descoperă natura. Descoperă viitorul”, o lecție interactivă pentru copii ce se desfăşoară cu ajutorul soluției Samsung Smart Classroom, o aplicaţie disponibilă pe tabletă, prin care copiii descoperă 70 de animale rare conservate în 6 dintre colecțiile științifice ale Muzeului: Colecția Entomologică, Colecția de Pești, cea de Amfibieni & Reptile, Colecția de Păsări si cea de Mamifere.

Evident că Ana nu putea sta departe de tehnologie şi mă bucur că pot să-i ofer prin intermediul blogului sau a site-ului experienţe de genul ăsta.  Cu tableta în mână, a participat şi ea la prima lecţie interactivă, după turul de la demisol unde am văzut Biodiversitatea României cu cele cinci bioregiuni de țară: alpină, continentală, panonică, stepică și pontică. România are cel mai mare număr de regiuni biogeografice dintre toate ţările europene.

Pe tot parcursul vizitei şi a lecţiei interactive, toate tabletele au fost conectate între ele, inclusiv cu ecranul mare al Domnului Profesor Doctor Mihai Stănescu, gazda noastră şi unul dintre specialiştii Muzeului Antipa. Răspunsurile copiilor la întrebările Domnului Dr. Stănescu veneau tot via tablete şi erau afişate pe ecranul mare, nefiind nevoie să ridice mâna, ca la şcoală.

De reţinut că în perioada 2 iunie – 14 iulie, în fiecare zi de luni, elevii claselor I-IV pot participa la workshop-uri interactive în cadrul Galeriei Digitale Samsung de la Muzeul „Antipa”. Înscrierile în acest proiect se fac pe pagina www.samsung.com/ro/descopera-natura, iar la fiecare lecție vor putea participa 15 copii.

Alte detalii depre această iniţiativă găsiţi aici.

Pentru noi urmează o vizită completă la Muzeul Antipa. Ştiu că aţi fost deja dar pentru cei care încă nu au ajuns, preţurile biletelor sunt: 20 de lei pentru adulţi, 10 lei pentru pensionari, 5 lei pentru elevi şi studenţi şi gratuit pentru preşcolari. În vacanţă, elevii până la 18 ani au intrarea gratuită. Program: de marţi până duminică, între 10.00 – 20.00. Luni e închis.

Comments (0)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.