31st mai

Maleficent sau povestea poveștii

Maleficent posterSunt diferite variante scrise ale poveştii „Frumoasa din Pădurea Adormită” sau „Sleeping Beauty”, scrisă de Charles Perrault şi preluată de inegalabilii Fraţii Grim, dar povestea este aceeaşi, în mare. În 1959, Walt Disney a lansat celebra animaţie Sleeping Beauty, una dintre nestematele colecţiei din care mai fac parte Alba ca Zăpada şi cei şapte pitici, Cenuşăreasa, Doamna şi Vagabontul, 101 dalmaţieni şi altele.

Mai târziu, după 55 de ani, în 2014, Walt Disney s-a gândit să lanseze şi un film, pornind de la aceeaşi poveste dar mai mult un fel de poveste a poveştii Sleeping Beauty, de data asta în format 3D şi folosind toate minunile tehnicii actuale.

Da, este vorba despre „Maleficent„, filmul pe care am avut plăcerea să îl văd săptămâna asta, cu superba Angelina Jolie în rolul principal, actriţa de 39 de ani care nu încetează să ne surprindă cu rolurile sale, iar rolul Maleficent i s-a potrivit foarte bine şi l-a jucat perfect. Pentru că e o mare diferenţă între să ţi se potrivească un rol şi să-l şi joci bine.

Foarte interesant e faptul că alături de Angelina Jolie, în film îi veţi vedea şi pe trei dintre copiii actriţei: Vivienne Jolie-Pitt, în vârstă de 5 ani, care o interpretează pe prinţesa Aurora copil, iar Pax şi Zahara au scurte apariţii.

Zic că e o plăcere pentru că Maleficent este o producţie foarte reuşită, plecând de la efecte (nu se pune faptul că sunt fanul proiecţiilor 3D), machiaj şi până la poveste – simplă şi eficientă. Bătălia de la începutul filmului este de referinţă. Dacă mă întrebi ce mi-a plăcut cel mai mult, aş răspunde că totul dar bătălia aceea mi-a rămas în minte, pentru efectele foarte bine realizate. Pe de altă parte m-a pregătit pentru continuarea filmului şi m-a ancorat în firul poveştii.

Nu aş mai da alte detalii, pentru că aş strica farmecul filmului. Vă mai spun că regizorul este Robert Stromberg, designerul de producţie care a semnat  scenografia pentru producţiile „Avatar” şi „Alice în Ţara Minunilor”. Acum realizez câte asemănări există între unele cadre din Maleficent şi celebrele cadre din Avatar. Iar dacă nu mă credeţi, uitaţi o mostră din super producţia Maleficent:

httpv://youtu.be/zN4I0PWj7OI

Vă invit, din toată inima, să-l vedeţi. Eu l-am văzut la Cinema City, la IMAX, în AFI Cotroceni, unde rulează pănă pe 5 iunie. Filmul este distribuit de Forum Film România, iar premiera a avut loc vineri, 30 mai 2014. Iată şi trailerul oficial:

httpv://youtu.be/DL8YCAo2rTI

PS. Am uitat să vă spun că, în sală, am stat pe rândul 6, locul 6. I’m Maleficent! 😀

Comments (0)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.