30th apr.

Recomandări către părinți, pentru copii

În primul rând vreau să vă spun despre proiectul “Te iubește mama!”, iniţiat de Asociaţia Femeilor Românce din Italia (ADRI), care se derulează în cadrul Programului Național Biblionet.

Cum nu toată lumea are un PC acasă, în cadrul proiectului, fiecare copil poate să folosească aplicația Skype, disponibilă în biblioteci, pentru facilitarea comunicării audio-vizuale cu părinții lui, ce lucrează în diferite țări ale Uniunii Europene. Atât!

Carrefour vrea să ne întoarcă în timp, mai exact în anii ’80, în perioada 1-7 mai, când va transforma o mică parte din fiecare magazin al său într-o adevărată alimentară, ca pe vremuri, de data asta fără cartelă de pâine, ulei şi zahăr şi fără cozi.

Cu această ocazie, Carrefour a amenajat în aer liber, în parcarea magazinelor, spații în care copiii pot juca șotron sau castel, pot desena pe asfalt și se pot întrece cu biciclete – probabil Pegas. În magazine, părinții și bunicii îi pot învăța jocuri precum ”Nu te supăra, frate!”, ”Piticot”, ”Marocco” sau ”Șah”.

Cum ar fi ca cei mici să ne fie ghizii în muzee?

ghiziDe 1 iunie copilul tău descoperă lumea fascinantă a celor mai frumoase 4 muzee din Bucureşti (Muzeul Naţional de Istoria a României, Muzeul Naţional George Enescu, Muzeul Naţional al Literaturii Române şi Muzeul Naţional al Pompierilor – Foişorul de Foc), nu din perspectiva obişnuită a vizitatorului, ci din cea a ghidului de muzeu!

Până atunci, evenimentul este precedat de o serie de cursuri interactive, în perioada 3 – 24 mai, în cadrul cărora copii învaţă cum să fie ghizi şi care sunt secretele îndrumării vizitatorilor prin universul fiecăruia dintre muzee.

În Weekendul Ghiduşilor, din 30 mai şi până pe 1 iunie, copiii îşi pun ecusoanele de ghiduşi şi îi aşteaptă pe părinţi, profesori şi prieteni pentru a-i încânta şi îndruma în lumea muzeelor. Evenimentul se adresează copiilor cu vârste cuprinse între 8 şi 14 ani, iar înscrierile se pot face aici.

Închei cu 5 motive pentru care copilul tău poate participa la Ghiduşii Muzeelor:

1. Are parte de o experienţă culturală distractivă şi inedită

2. Îşi dezvoltă abilităţile de comunicare şi îşi îmbogăţeşte cultura generală

3. Cunoaşte alţi copii cu vârste apropiate şi leagă prietenii noi

4. Redescoperă lumea interesantă şi comorile culturale aflate în cadrul muzeelor

5. Se distrează şi învaţă lucruri noi de Ziua Copilului!

Vacanţă de 1 Mai plăcută!

Comments (0)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.