9th mart.

Nu asa se procedeaza, ENEL

2Totul a început acum două săptămâni când ni s-a întrerupt furnizarea cu energie electrică. Un lucru obişnuit pentru noi. Am explicat într-un post anterior de ce este aşa de obişnuit pentru noi. În mod evident, am făcut o sesizare la ENEL, au venit şi au început să sape. Am crezut că s-a rezolvat pentru că am avut curent, cu mici întreruperi.

Zilele următoare au extins săpăturile pentru că un cablu era întrerupt, pe ici, pe colo, cablu care – atenţie – nu era al nostru. Sunt mai multe cabluri pe sub asfalt. Ca să poată lucra la cablul afectat, au tras un altul aerian, pentru a le furniza energie electrică celor afectaţi. Noi aveam în continuare curent.  După ce au mai făcut o groapă, şi încă una, şi încă una – cea din urmă foarte aproape de casa noastră – au început problemele. Când îţi era lumea mai dragă, sărea siguranţa. Fuga pănă în capătul străzii să ridici siguranţa, indiferent că era 2 dimineaţa sau 11 noaptea. Fără curent, adică fără apă şi căldură nu puteam să stăm. Asta s-a întâmplat aproape toată săptămâna. Exasperant! Frustrant!

De plouat a plouat încontinuu, iar echipa de muncitori de la ELMET (un contractor al lui ENEL) nu am mai văzut-o de atunci. Gropile au rămas descoperite şi s-au umplut de apă. Am tot ridicat siguranţa până într-o zi, adică vineri, 7 martie, pe la ora 14.00, când am ridicat-o dar curentul nu a mai venit. Am sunat din nou la ENEL (a câta oară, dumnezeu ştie) şi am făcut o nouă sesizare. Au venit băieţii pe la ora 19.00, că doar nu-i grăbea nimeni şi nimic şi au constatat că există o defecţiune pe cablu (o întrerupere), între contoarul de la stradă şi casă, deci reparaţiile cad în grija beneficiarului, adică a noastră. Şi au plecat. Iar noi am rămas în întuneric. Din nou. De data asta pentru nu ştiu cât timp.

În peste 7 ani de zile de când locuim aici nu am avut nicio întrerupere pe cablu între contoar şi casă. De când a început ENEL-ul să lucreze şi să facă gropi, au început problemele, iar acum ei se spală pe cap. Ce ar trebui să fac? Să mă apuc să sparg eu asfaltul şi să văd unde e întrerupt cablul?

Oare e o simplă coincidenţă că ni s-a întrerupt cablul tocmai acum când au făcut lucrările astea? Nici mai mult şi nici mai puţin, dacă tot au făcut varză strada, aş vrea să îmi demonstreze cumva, că nu e vina lor, că nu de la săpăturile lor s-a infiltrat apa şi ne-a afectat şi cablul nostru!

Am făcut o sesizare telefonică la ENEL (sesizarea nr DA1014B035171 către lucrător ENEL Ivan Ana Maria), mâine facem una şi în scris pe care o s-o depunem la sediul lor central, iar apoi, dacă nu se rezolvă, vom face o plângere şi la poliţie, conform căreia lucrările lor ne-a afectat alimentarea cu energie electrică.

Ca să aveţi o idee mai completă, azi dimineaţă am făcut un scurt video pe care aş vrea să îl vadă cât mai multă lume şi să perceapă mesajul meu la adresa mamuţilor de la ENEL care practică un soi de monopol şi sunt de neatins, îşi bat joc de noi, iar apoi fac pe nevinovaţii, iar pe de altă parte să arate cum unii clienţi au tratament preferenţial. De ce?Nu e vreun reportaj profi de televiziune. Este pur şi simplu un mesaj disperat şi o dovadă video că suntem nedreptăţiţi. Am ajuns la capătul răbdării.

 httpv://youtu.be/kyeji7J8DSM

Comments (4)
 • Niste nesimtiti!

 • Intr-una dintre nopti, saptamana trecuta, ne-am trezit inghetati de frig. Am sunat sa-i anunt ca e iar defectiune si un nene foarte suparat (probabil l-am trezit din somn) mi-a zis ca nu ma gaseste dupa nume in baza de date si sa-i dau codul Eneltel. Noaptea. Pe intuneric. Mi-a inchis telefonul in nas.

 • Buna ziua,

  Ne pare rau pentru aceasta problema insa nu este din vina companiei Enel. Situatia este alta. Sesizarea d-lui Claudiu Ciobanu face referire la un cablu A racordat din reteaua de joasa tensiune aferenta care are multiple defecte. Acest cablu este dupa delimitare deci nu se afla sub gestiunea Enel, conform legii. Cu alte cuvinte se afla pe proprietate privata si din pacate pentru domnul Ciobanu trebuie sa suporte dansul reparatiile la fel cum Enel le suporta cu cablul defect care se afla in gestiunea sa, deoarece sa afla inainte de delimitare.

  Defectele cablurilor au aparut dupa ce primaria Chiajna a pus pietris pe strada respectiva si a tasat in vederea asfaltarii. Coloana acestui client prezinta aceleasi defecte ca si cablul Enel, defecte aparute in urma tasarii pietrisului peste aceste cabluri.

  Pe scurt, sunt 2 cabluri distincte care au aceleasi probleme survenite in urma tasarii pietrisului. Cablul Enel are pana in acest moment 5 probleme identificate (si speram sa nu fie mai multe)de aceea trebuie sa sapam, pentru a le remedia.

  Speram ca am clarificat aceasta situatie.

  Cu stima,

 • Nu sunt incantat de raspuns. Un complex de factori ce cuprinde defectiune cabluri, lucrari, gropi in apropierea cablului nostru ne fac pe noi buni de plata.
  Cum va imaginati ca problemele au aparut imediat dupa ce au inceput lucrarile ELMET? De 8 ani de zile nu am avut nicio problema cu cablul intre contoar si casa, iar acum odata cu lucrarile s-a defectat. Asta se poate verifica la dvs. Nu a existat nicio intrerupere. Singurile intreruperi au fost din cauza unor lucrari in zona.
  Tinand cont ca pe parcursul lucrarilor ELMET noi am fost deconectati de la sigurantele comune (cele 3 MPR-uri), este posibil ca la reconectare sa nu ne fi cablat corect, rezultand un defect in cablu.
  Nu poate sa fie asta solutia finala.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.