20th feb.

Cât de mult folosiți rețeaua LinkedIn?

LinkedIn-Logo-02Când pun întrebarea din titlu, nu mă refer la ofer/caut job, ci la partea de Business 2 Business. Cu alte cuvinte, cât de mult folosiţi voi reţeaua LinkedIn pentru business-ul vostru?

Întreb pentru că vreau să ştiu ce alte „bunătăţi” mai are această reţea profesională pe care nu le-am descoperit încă. Veau să învăţ să o folosesc şi mai eficient.

În câteva luni de zile ne-am format o reţea cu care suntem conectaţi pe LinkedIn de mai multe mii de oameni, public ţintă pe nişa noastră, iar în paralel am dezvoltat pagina revistei ajungând, tot în câteva luni, la peste 170 de followers cu o creştere organică, naturală. E puţin dar e un început.

Tot ce am învăţat despre LinkedIn am învăţat singur, foarte puţini din câţi am întrebat având habar cu ce se mănâncă. Da, poate nu am întrebat eu persoanele potrivite, însă concluzia mea e că prea puţini cunosc adevăratele beneficii ale reţelei, atunci când vine vorba de B2B.

Pe LinkedIn nu e gălăgie ca pe Facebook, nu e „liniştea” de pe Twitter (asta e o altă discuţie), iar reacţiile sunt ponderate, echilibrate şi la obiect. Profi, într-un cuvânt. Prima concluzie, după câteva luni de LinkedIn, e că cele mai multe cereri pentru serviciile noastre provin în acest moment via LinkedIn. Ăsta e adevărul!

Şi e doar începutul pentru că încă învăţ să îl folosesc. Azi, spre exemplu, am învăţat – tot singur – cum să adaug alte pagini pentru alte două publicaţii online, urmând să le dezvolt după modelul celei dintâi.

Aşadar, cât de mult folosiţi reţeaua LinkedIn pentru business? Poate facem un workshop LinkedIn, aşa ca un schimb de idei. Cum ar fi?

Comments (0)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.