12th feb.

Ce soluții avem pentru captarea cu rapiditate și integritate a știrilor?

Nu sunt un mare fan de ştiri, nici pe TV, nici pe radio şi nici din ziare. La TV mă uit doar la filme, întreceri sportive şi Disney Channel sau Disney Junior. Ce vreţi, ăsta e formatul cu copii la pachet. La radio, în maşină ascult doar muzică (nu zgomot). De ziare, ce să zic? Nici nu mai ştiu cum arată.

Informaţiile mi le iau din online prin Twitter, Facebook, reader, newslettere sau aplicaţii mobile şi doar pe nişele care mă interesează, filtrând cât de mult pot fluxul de informaţii. Suntem sătui de ştiri bombă, scandal, can-can şi ţepe media.

În zona în care lucrez eu, a publicaţiilor online, viteza este unul dintre elementele esenţiale prin care ne informăm cititorii de pe nişele respective. A publica primul o ştire importantă este o provocare, mai ales când înnoţi printre rechini. Pe de altă parte, acurateţea şi autenticitatea informaţiilor publicate reprezintă un atu esenţial care îţi menţine aproape cititorii.

Din punct de vedere rapiditate, Twitter e unul dintre mediile de informare cu cea mai mare viteză. Mesaje scurte, la obiect, uşor de transmis mai departe şi cu largă propagare. În plus, există un grad mai mare de seriozitate şi de profesionalism, o asumare mai mare a integrităţii informaţiilor.

Dar şi pe Twitter pot apărea dezinformări. Nu mai spun de Facebook, unde nu există nicio limită.

Atunci ce soluţii ar fi pentru captarea cu rapiditate şi integritate a fluxului de ştiri?

DSC-6719 copy

Una dintre soluţii o reprezintă aplicaţia mobilă AGERPRES, lansată ieri şi care pune la dispoziţie utilizatorilor exact acest lucru: un “serviciu exact și rapid a tuturor știrilor de interes general sau special”. În felul acesta, AGERPRES oferă imediat utilizatorilor aplicaţiei ştiri, „la prima mână”.

Disponibilă pentru download gratuit, în App Store şi în Google Play, pentru telefoane şi tablete, aplicaţia AGERPRES are o funţie importantă: notificările push pentru Breaking News, prin care utilizatorul aplicaţiei află în timp real cele mai importante ştiri şi evoluţia acestora. Iar ca bonus: aplicaţia are un algoritm inteligent de sortare a informaţiei în funcţie de relevanţă, algoritm prezent şi pe site-ul www.agerpres.ro.

O aplicaţie intuitivă, cu un meniu simplu şi uşor de folosit de către oricine.

Mai sunt alte aplicaţii similare?

Comments (0)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.