20th dec.

Ceva like-uri la salata mea?

– La masă! Haideţi la masă!

– Vin imediat. Mai am un nivel…

– Vorbesc la telefon…

– Stai să-mi termin articolul, după care trebuie să-l bag pe Facebook, pe Twitter…în 5 minute vin.

După 30 de minute…La masă, cu toţii.

– Dă-mi şi mie salata boeuf!

– Stai, că nu i-am făcut poză.

– Ha?

– Să o pun pe Facebook

– A

Mai târziu…

– Ceva like-uri la salata mea?

– Sunt câteva dar dă şi tu un share.

IMG-2194

Poate am exagerat cu dialogul de mai sus. Poate nu. Orice am zice, suntem dependenţi de tehnologie, de tablete, de smartphone-uri, de Facebook şi alţi interneţi, cum zice Ana. Toate astea în detrimentul unor momente pe care le-am putea petrece cu cei dragi, momente care – din păcate – nu le putem duplica. Sunt unice.

Copiii cresc…repede, foarte repede. Zici că ai timp, zici că poţi recupera dar e doar o iluzie. Timpul zboară şi ai doar o singură şansă. O singură şansă.

Om fi dependenţi de tehnologie, nu zic nu şi nu e tocmai ceva anormal, atât timp cât nu exagerezi însă de Sărbători, te rog, să-ţi propui să stai cu familia ta, cu ai tăi, cu copiii şi cu părinţii tăi, fără să verifici din 5 în 5 minute ce menţiuni ai mai primit pe Twitter sau dacă ai  mai primit like-uri la nu ştiu ce status.

Chiar dacă o să zici că tu nu faci parte din această categorie, te rog, anul ăsta, de Sărbători, stai mai mult cu ai tăi, priveşte-i mai mult în ochi şi vorbeşte mai mult cu ei şi – garantat – vei primi din partea lor un „like” care îţi va merge la casa sufletului.

Dacă totuşi vrei dar nu ştii cum să te rupi de tehnologie, măcar acum de Sărbători, Vodafone îţi dă o soluţie şi îţi propune aplicaţia Crăciun Liniştit care îţi arată cât timp ai reuşit să petreci departe de smartphone, de tabletă sau de PC. Aplicaţia, un mic joc, o mică provocare de a-ţi testa rezistenţa la Facebook, Twitter şi altele este disponibilă în Google Play si Apple App Store.

Se pare că unii au făcut şi nişte concursuri pe tema asta, cum e ăsta, ăsta şi ăsta. Bun aşa 🙂

Să aveţi un Crăciun Liniştit!

Notă: Din poză lipseşte smartphone-ul cu care am făcut poza de mai sus 😀

Comments (0)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.