Ce-a fost Moș Crăciun și ce-a ajuns

De când e Moş Crăciun aşa de hulit? Lui Moş Gerilă nu i s-a întâmplat niciodată asta, să-i fie terfelit numele şi să fie asociat cu tot felul de campanii ciudate. De ce? Pentru că el apărea doar pentru copiii care îl apreciau foarte tare.

Ce e azi Moş Crăciun? Investitor, imagine de brand sau star în nu ştiu ce reclamă. Un instrument de marketing. I s-a cam pierdut farmecul. I s-a cam ştirbit imaginea. De unde atâta mister, magie, ca altă dată…Acum apare încă de prin noiembrie pe la diverse evenimente sau prin reclame, de ne strică nouă toată povestea. Nouă, părinţilor.

Păi, o fi uşor să ticluieşti câte o poveste despre Moş Crăciun, poveste pe care trebuie să o adaptezi pentru fiecare şi să menţii „magia” până la final? Ştiu că fiecare dintre voi are o poveste cu Moş Crăciun, deşi am văzut pe ici pe colo iscoade de Grinch, ăla care strică Crăciunul. E dreptul vostru, dar nu stricaţi bucuria celorlalţi.

E împotriva firii, ca şi părinte, să „nu crezi” în magia Crăciunului. Nu prea ai cum să te uiţi în ochii lor, mai ales după ce le-ai colectat scrisorile către Moş Crăciun, şi să le spui că-i bullshit. Anyway…Crăciunul funcţionează doar pentru cine crede în el.

Revenind la Moş Crăciun, vă rog, oameni mari, nu-l mai folosiţi! Scopul lui e să-i bucure pe copii, de Crăciun. Atât! Doar copiii îl pot aprecia. Aşadar, feriţi-l pe Moş Crăciun de oamenii mari!

Comments (0)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.