București Business Days – inspirație, experiență și oportunități

Evenimentul, Bucureşti Business Days, 10-11 decembrie 2013, Universitatea Româno-Americană, peste 1.000 de participanţi – inspiraţie, experienţă şi oportunităţi.

144Viziune, anduranţă, Leadership, excelenţă în afaceri, flexibilitate, adaptabilitate, atitudine şi performanţă au fost temele conferinţelor Business Days de la Bucureşti de anul acesta, al doilea eveniment Business Days la care particip, după cel de anul trecut. O să spicuiesc câteva lucruri care mi-au atras atenţia şi mi-au rămas rămas întipărite:

– „Acționează către Excelență! Este singurul loc în care nu este aglomerație!” (Dragos Anastasiu)

– „Suntem ceea ce facem în mod repetat” (Mihai Stănescu)

– „Schimbă lucrurile mici, care pot genera rezultate mari!” (Bogdan Comănescu)

– „Respectă-ți munca! Fă ce spui că faci! Fă bine ce faci! Asta îţi va da încredere!” (Dan Berceanu). De fapt, e o trimitere către integritate: fă ce spui că faci, când spui că faci! Cu toţii avem de lucru la aspectul ăsta. Inclusiv eu.

– „Şcoala românească te învaţă să fii un bun angajat” (Ovidiu Fălcuţ – Rector Universitatea Româno-Americană). Dacă şi de la Dom’ Profesor se vede asta…

Avem un aparat educaţional învechit care te învaţă să iei note bune, să poţi să îţi iei o diplomă cu care să îţi găseşti un job bine plătit ce îţi va permite să faci un credit sau mai multe pentru a-ţi lua o casă şi alte acareturi pe care să le plăteşti o viaţă întreagă…eventual să laşi ceva datorii şi copiilor. Un aparat educaţional centrat pe evidenţierea greşelilor făcute de elevi (vezi pixul roşu al dascălilor care dau note sau fac observaţii pe caietele lor) şi nu pe încurajarea aptitudinilor elevilor.

– „Succesul este dat de obiceiurile noastre zilnice” (Lorand Soares Szasz)

– „Renunţaţi să speraţi la un trecut mai bun!” (Dacian Palladi). Asta e genială! Tot el a completat: „Nici viitorul nu mai e ce-a fost” :))) Cu alte cuvinte: renunţaţi să vă hrăniţi din trecut sau să trăiţi în viitor. Acestea nu există. Doar prezentul contează!

– „Atitudinea determină altitudinea!” (Diana Vitan-Martinaş). Oare Ford o fi spus pentru prima oară asta? Nu contează. Atitudinea este totul! Uite un exemplu!

– „Cel mai important lucru este să VREM!” (Maestrul Mircea Albulescu). Mircea Albulescu a ţinut să nu stea cu spatele la speakeri („eu nu stau niciodată cu spatele la public”), drept pentru care a stat în partea stângă a scenei pe tot parcursul discursului său 🙂

– „Am mai mare succes la femei acum când am bani, decât atunci când eram doar romantic” (Florentin Banu). Florentin Banu este cel care a vândut două business-uri de succes: Joe (napolitate) către Nestle şi Artima (o reţea de magazine) către Carrefour. Înteresantă povestea lui potrivit căreia timp de 3 ani şi-a făcut planuri de afaceri pe vremea când era taximetrist în Viena.

– „Schimbările mă sperie. Mai degrabă îmi plac transformările”. Speech-ul care a încheiat conferințele București Business Days a fost cel al lui Alex Gavan, alpinist şi speaker motivaţional, cel care ne-a povestit despre premierele pe care le-a reușit pentru România și despre cum să aduci provocările la nivelul tău.

Scuze dacă nu i-am amintit pe toţi. A fost un eveniment excelent, unic aş spune eu, în România.

Foto

Comments (0)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.