11th dec.

Victorie!

Fapte:

4 mai 2011. Declaraţie oficială Kaufland România pentru revista pe care o conduc, retail-FMCG.ro:

”Avand in vedere viteza si volumul cu care creşte internetul şi implicit Social Media, atunci este foarte firesc că se va deschide şi o piaţă de grupuri target prin acest mediu, pentru domeniul de retail.

Momentan însă, Kaufland România nu deţine şi nici nu intenţionează să deţină pe viitor conturi în reţele de socializare.

Promoţile noastre actuale, la fel ca si numarul de telefon pentru clienţi, se pot accesa la pagina noastra de web: www.kaufland.ro.” 

Întreg articolul

9 iulie 2012. Citez din revista retail-FMCG.ro:

„Kaufland oferă posibilitatea clienților de a fi la curent cu noile promoții doar prin intermediul unui newsletter trimis săptămânal. Abonarea se poate face pe site-ul Kaufland România.”

Întreg articolul

22 noiembrie 2013. Citez tot din revista retail-FMCG.ro:

„Remarcăm intrarea în forţă pe Social Media a Kaufland România, o mutare importantă în demersul retailerului de a îmbunătăţi comunicarea.”

Întreg articolul care conţine un top 10 retaileri alimentari din România după numărul de fani pe Facebook.

11 decembrie 2013

Iar acum iată declaraţia Kaufland România de azi, pe pagina lor de Facebook:

1

 

Comentarii:

Am surprins mai sus etapele prin care a trecut un retailer alimentar din România pe drumul anevoios al Social Media, drumul de la „Kaufland nu deţine şi nici nu intenţionează să deţină pe viitor conturi în reţele de socializare”, din mai 2011, la „ne specializăm şi vrem să devenim mai buni pentru voi pe Social Media”, din 11 decembrie 2013.

De peste 3 ani de zile încerc să comunic cumva cu ei, să „fur” o informaţie basic, în condiţiile în care nu primeam nici măcar comunicate de la ei – nimeni nu primea – iar site-ul nu era updatat.

Pe de altă parte, încă de acum aproape 5 ani investigam prezenţa retaileilor din România pe Social Media şi – ţin minte că – dădeam cu tunul şi nu nu exista aşa ceva. Mă uitam ce se întâmplă cu filialele din alte ţări ale unor retaileri prezenţi şi la noi şi observam o activitate foarte intensă, drept pentru care mă întrebam: pe când şi la noi?

Despre Kaufland şi ermetizarea lor din punct de vedere comunicare – de orice fel, nu numai pe Social Media – aş putea să scriu un articol întreg dar după declaraţia lor de azi, nu mai contează ce a fost, nu contează cât timp a fost întuneric în cameră, din moment ce acum am găsit întrerupătorul, iar acum e lumină! Doar mă bucur.

Concluzii:

Când am dat cu nasul prima oară de online, mă întrebam dacă mă aflu în locul potrivit pentru că branduri importante – mă refer la cele din zona mea, adică retail & FMCG – nici nu voiau să audă de online, în general. Acum sunt convins că mă aflu în locul potrivit, în locul unde eu am fost printre primii, şi aici mă refer iar la cei de pe nişa mea! Am zis!

Victorie!

Comments (0)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.