Jocurile copilăriei sau joacă-te smart, fără smartphone

PrintMă gândeam să încep articolul ăsta cu o teorie gen: „pe vremea mea copiii se jucau altfel şi nu stăteau toată ziua cu nasul în calculator sau în TV, ca acum” dar mi-a trecut repede pentru că fiecare generaţie – şi aici mă refer la copilărie – are sarea şi piperul ei, are tentaţiile şi bucuriile ei.

Aşa că, în primă fază, o să-mi aduc puţin aminte de jocurile copilăriei mele. Ştiţi că eu sunt tânăr…mai de demult şi s-ar putea ca unii dintre cei care citiţi rândurile astea să nu prea înţelegeţi unele cuvinte sau exprimări.

Deci, cu ce îmi îndulşeam eu copchilăria (am crescut în Vrancea şi în Galaţi, de aici mi se trage accentul)? Înafară de sport – am făcut mulţi ani fotbal de performanţă – bicicletă – tocmai am scris un articol despre Pegasul meu – şi citit, îmi petrecam timpul „afară”. Mami, pot să ies afară, te rog?

Afară însemna în faţa blocului, printre blocuri. Ei, şi aici îmi amintesc de o grămadă de jocuri pe care le jucam până se lăsa întunericul: „V-aţi ascunselea”, „Câte ouă are baba?” („Lapte gros” parcă se spune pe aici), „Raţele şi vânătorii”, „Ţară, ţară, vrem ostaşi!”, „9 pietre”, „Elasticul”, „Şotronul”, „Hoţii şi vardiştii”, „Fazan”, „Avioane”, „Telefonul fără fir”, „Friptea” sau „Bâza”. Remember?

„Piua!!! Mă duc să beau apa.”

O parte dintre jocurile astea şi multe altele le puteţi găsi explicate în detaliu cu reguli, recuzită, număr de copiii şi beneficii (foarte tare!!) în noul e-Book gratuit “Joacă-te Smart, fără Smartphone”, ce conţine 50 de jocuri ale copilariei. Partea frumoasă e că acest eBook nu se adresează doar copiilor ci şi celor care vor să retrăiască jocurile copilăriei.

Cum joaca este cea mai frumoasă formă de învăţare, cei care au creat e-Book-ul, Kiboko Workshops, ne sugerează că “Joacă-te Smart, fără Smartphone” poate fi şi un manual pentru profesori şi educatori care să îi ajute în organizarea activităţilor extra-curiculare, pentru părinţii care îşi doresc să îi înveţe pe copii despre jocurile de pe vremea lor, pentru copiii care se joacă zi de zi în faţa blocului, pentru petrecerile adolescenţilor, studenţilor şi tinerilor sau pentru team building-uri (he, he…).

“Joacă-te Smart, fără Smartphone” poate fi descarcat gratuit de pe site-ul Kiboko, la adresa http://bit.ly/1cUKBWj.

Enjoy!

Comments (0)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.