Cornuleț cu lapte

Ai voştri copii mănâncă cornul şi beau laptele la şcoală?

Ana mea ia laptele acasă, de cele mai multe ori. „Cornul e ca pâinea”, zice ea şi nu îl mănâncă. În general, copiii de la ea de la şcoală nu îl prea mănâncă. Cornul şi laptele rămân aproape neatinse. Sunt convins că nu se aruncă, cineva tot le consumă şi chiar nu contează cine şi cum.

Vă amintiţi de cântecul ăsta? Era o mică parodie de la începutul programului „Cornul şi laptele”.

httpv://youtu.be/ga8ffong_mc

Azi, la nu ştiu câţi ani distaţă, 9 din 10 mame, copii și cadre didactice doresc continuarea programului “Cornul și laptele”, conform unui studiu al Asociației Patronale Române din Industria Laptelui. Detalii.

Una dintre chestiunile pe care le scoate în evidenţă studiul şi care îmi place foarte mult e faptul că „toți copiii se simt egali, deoarece primesc același pachet”. Conotaţia asta este esenţială în educaţia unui copil şi are o valoare greu de măsurat.

Eu ştiu că poate sunt voci care zic că afară-i vopsit gardu’ şi-năuntru-i leopardu’, cum se zice şi că tot studiul ăsta e comandat şi e un bulshit. Dar stau şi îmi pun întrebarea: oare nu sunt destui cărora le prinde bine cornul şi laptele? Eu cred că programul ăsta chiar ajută multe familii, mai ales cele cu posibilităţi reduse, chiar dacă ne mai dăm noi rotunzi pe ici, pe colo şi zicem că nu-i mare lucru.

Cine nu preţuieşte puţinul, nu va preţui nici multul. Am zis!

Comments (2)
  • Am facut scoala generala intr-o zona defavorizata unde copiii nu aveau ce manca acasa. Situatia nu s-a indreptat prea mult, astfel incat programul acesta este o buna masura si in prezent si trebuie continuat.

  • La asta mă refeream şi eu, Mădălin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.