Chef pentru o zi

…doar pentru o zi ­čÖé M─â ├«ntorc la meseria care m-a consacrat, aceea de Chef la Gr─âtar, sau Grataragiu ┼×ef ┼či las ├«n grija altora m─âiestria ├«n arta culinar─â.

Am fost Chef pentru o zi la invita┼úia prietenilor de la Metro Cash & Carry, ├«n Centrul de Preg─âtire Gastronomic─â de la Metro Militari, unde al─âturi de al┼úi colegi din pres─â, am buc─ât─ârit ┼či am aflat c├óteva secrete gastronomice. Am avut ┼či de la cine ├«nv─â┼úa. De la unii dintre cei mai buni din breasl─â, adic─â de la┬áPatrick Guibet, Executive Chef METRO Cash & Carry Rom├ónia, Silvia Ailinc─âi, Pastry Chef METRO Cash & Carry Rom├ónia ┼či de la┬áMaestrul ├«n Arta Culinar─â, binecunoscutul Horia V├«rlan.

Ce-am g─âtit?

Mai ├«nt├ói am preg─âtit stridii natur, stridii cu sos olandez ┼či calcan pasat cu crem─â de unt, ardei ro┼ču fructe uscate ┼či ulei de m─âsline. Stridiile nu m-au inspirat deloc. Mirosul ─âla nu m-a inspirat de niciun fel. Am ├«nv─â┼úat s─â le deschid…┼či at├ót. Apoi, la atelierul cu num─ârul 2, am preparat antricot de vit─â Argentina la gr─âtar (aici m-a mierit de┼či am ├«nv─â┼úat o groaz─â de secrete pentru un preparat de calitate) cu sos bernaise. Bun─â carnea aia de vit─â, foarte gustoas─â.

Pentru desert am preparat un Belle Arllette cu ciocolat─â ┼či portocale ┼či un Glassage de ciocolat─â cu lapte, fructe de p─âdure ┼či sos de vanilie. Sofisticat? Delooooooc ­čÖé Nu am crezut c─â desertul poate fi at├ót de complicat de executat. E mig─âlos r─âu!

La final,┬áRomeo Dun─âreanu, Coordonator al Centrului de Preg─âtire ├«n Gastronomie ┼či Barista specializat ne-a ar─âtat cum se face o cafea bun─â ┼či care sunt cele mai fericite┬ácombina┼úiile de preparate culinare-vin.

Da, cum spuneam am ├«nv─â┼úat destul de multe pentru cele c├óteva ore petrecute ├«ntr-o buc─ât─ârie super-utilat─â, de la unii dintre cei mai buni ├«n domeniu gastronomiei. Am plecat l─âs├ónd ├«n urm─â promisiunea c─â voi urma unul dintre cursurile de gastronomie oferite de Centru, a┼ča pentru mine, de ce nu…Poate doar s─â ┼čtiu ce fel de vin ┼či ce fel de preparate culinare merg cel mai bine ├«mpreun─â.

C├óteva poze cu preparatele culinare la care mi-am adus ┼či eu contribu┼úia g─âsi┼úi aici. ┼×i dac─â nu m─â crede cineva, mai jos ave┼úi dovada foto cu diploma aferent─â:

CHefEu

Comments (0)

Las─â un r─âspuns

Adresa ta de email nu va fi publicat─â.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.