Cai de vis

Moşia Cai de vis sau cum arată o reţetă de succes:

Ingrediente:

Se dă o moşie întinsă pe o suprafaţă de cca. 40 de hectare, în localitatea Vârfu Câmpului, la 23 de km de Suceava, cu herghelie şi crescătorie de cai, fermă de capre, o pensiune de vis, situată la câţiva metri de pădure, un peisaj superb cu coline şi o masă numai cu produse sănătoase.  Aer curat, cât cuprinde. La toate cele de mai sus se adaugă o mână de oameni faini şi primitori de nu îţi mai vine să pleci.

Mod de preparare:

Pe la începutul lunii mai, după sărbătorile de Paşti, îţi iei familionul din dotare, faci plinul la rezervor pentru un drum lung şi porneşti alături de prieteni, toţi unul şi unul, având drept destinaţie Suceava, localitatea Vârfu Câmpului, moşia Cai de vis.

La faţa locului, după identificarea şi cercetarea amănunţită a celor 3 grătare plus aprovizionarea cu combustibil (a se citi pălincă), laşi copii să zburde pe pajiştea enormă din faţa casei cu gândul că vor mânca cu poftă şi vor dormi neîntorşi până dimineaţă. Ah, ce gând relaxant! 🙂

Apoi, după masă, îţi alegi cu grijă locul de dormit, putând alege între pat, direct pe pajişte (dacă nu mai ajungi în pat), în picioare, între baloţii de paie sau în grajd, cu caii, învelit doar cu hamurile (pentru cunoscători).

În ziua următoare ai la dispoziţie următoarele activităţi: de la drumeţie, cursuri de călărie sau vânătoare până la off-road, ciclism montan sau fotbal. Atenţie! Terenul este înclinat, deci se vor juca neapărat 2 reprize.

La final mai adăugăm produsele pe bază de lapte de capră din ferma proprie, murăturile (gogoşarii sunt excepţionali), pâinea cu seminţe, prăjiturile şi dulceţurile făcute în casă, legumele şi fructele de sezon, şpriţul cu vin demisec şi pălinca.

Se amestecă toate ingredientele preţ de câteva zile (vreo 4-5, cam aşa) până la încărcarea full a bateriilor şi limpezirea creierelor din dotare. Restul, am ilustrat mai jos, pentru întregirea imaginii de ansamblu:

Foto: Vlad Dulea şi je

Comments (1)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.