Uite ce au făcut vrâncenii mei

Pentru cine nu ştie, sunt născut la Focşani, iar toate vacanţele le petreceam la cca 40 de km de Focşani, lângă Vidra. În satul Şerbeşti, comuna Ireşti, pentru cei care ştiu zona. Aici am povestit câteva lucruri despre acele minunate locuri.

Ştiam de mai bine de o lună că o să ajung la Focşani, la începutul lunii februarie, cu tovarăşii din DreamTeamRO şi ştiam încă de pe la jumătatea lui ianuarie că ne aşteaptă o surpriză acolo, pregătită de bloggerii vrânceni. N-au vrut să spună despre ce e vorba nici atunci când m-am întâlnit acum câteva săptămâni cu bloggeri de origine vrânceană, stabiliţi în Bucureşti. Secret de stat.

Abia cu o zi înainte să ajungem la Focşani, atunci când eram la Suceava, am citit la Cristi Florea postul ăsta şi m-am luminat. Ideea i-a aparţinut, iar ceilalţi colegi din blogosfera vrânceană au preluat-o şi au făcut demersurile necesare, găsind – surprinzător sau nu – o mare deschidere din partea autorităţilor locale.

Despre ce e vorba şi cum această idee poate fi preluată şi de către alte judeţe şi comunităţi?

Ideea:

Toate plăcuțele monumentelor istorice şi obiectivelor turistice din Vrancea vor fi înlocuite cu plăcuțe care vor conține coduri QR către o pagină web găzduită pe site-ul oficial al Direcției Județene pentru Cultură și Patrimoniu Național Vrancea.

Acţiuni concrete:

– pe contul youtube al direcției se vor încărca toate filmele din arhiva proprie;

– pe contul issuu al direcției se vor încărca principalele fișiere pdf din arhiva proprie;

– se vor localiza pe google maps adresa tuturor obiectivelor turistice și monumentelor istorice vrâncene;

– se va realiza panoramă google fiecărui obiectiv turistic și monument istoric vrâncean;

– se va comunica pe rețelele de socializare;

– se va colabora cu Blogosfera Vrancea;

– se va printa un ghid ce va fi distribuit în școlile vrâncene;

– se va propune instituțiilor locale să folosească pentru cadouri oficiale produse tradiționale vrâncene;

– se va recomanda utilizare codurilor QR pe etichetele produselor tradiționale și pe materialele tipărite partenere.

Vorba lui Tudor: „Dragi colegi bloggeri din toată ţara, vă rugăm să ne furaţi ideea! Se poate!” Se poate pentru că relaţiile sunt mai strânse în comunităţile mici, se poate pentru că ideea e foarte simplă şi uşor de implementat, se poate pentru că spre online se îndreaptă totul.

Aşa că duminică, la întoarcere spre Bucureşti, ne-am oprit la Focşani unde am participat alături de prietenii din DreamTeamRO la lansarea acestui proiect pe care îl sprijinim din toată inima.

Proiectul a fost iniţiat de către Tudor şi de către Ana Cătănoiu de la ONG-ul Potpourri Focșani şi este sprijinit din punct de vedere financiar, platformă web şi documente de către Direcția Județeană pentru Cultură și Patrimoniu Național Vrancea, prin Domnul Director Florin Micu Iliescu. Blogosfera vrânceană va aduce voluntar suport proiectului şi ne va ţine la curent cu desfăşurarea evenimentelor.

Succes proiectului!

Comments (5)
  • Multumim, Claudiu pentru prezenta ta alaturi de noi si pentru diseminarea acestui proiect in online. Noi am apreciat si, speram sa fie asa, daca lucrurile decurg conform planurilor noastre : undeva in vara anului 2013 (iunie-iulie) sa trecem la partea practica ! De reusita acestui demers al nostru, depinde implementarea lui in celelalte judete din Romania si un parteneriat frumos intre Institutii Publice – Blogosfera – ONG-uri. Multam fain, pentru suport 🙂

    • Succes!

  • Multumim!

  • Sangele de blogger vrancean a iesit la iveala.

    • 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.