Eu #suntmoscraciun

M-am tot ţinut să scriu zilele astea despre Dance World şi despre ultima lor performanţă. Abia azi îmi iau inima în dinţi şi vă povestesc, pe scurt, ultima ispravă a copiilor de la Dance World, minunaţii copii dansatori care au reprezentat cu brio România la finalul lunii noiembrie, la Festivalul Internaţional de Dans, Dance Fest Novi Sad 2012.

Să o luăm cu începutul: multă muncă.

Antrenamentele care au precedat Festivalul durau între 6 şi 8 ore, aproape în fiecare zi, vacanţa din noiembrie pentru cei de la clasele I-IV a fost full de antrenamente, cu la fel de multe ore de muncă, iar nebunia legată de costume, accesorii, recuzită şi alte acareturi, nu poate fi descrisă în cuvinte.

Dance World este o trupă de dans de competiţii. Este al treilea an în care participă la competiţii internaţionale de dans. Anul trecut au luat locul 6 la Cupa Mondială de dans de la Paris. Dance World înseamnă 22 de copii talentaţi, împărţiţi în două trupe, după vârstă: 8-11 ani şi 12-18 ani.

Pentru Dance Fest Novi Sad 2012 cei mari şi cei mici au avut împreună 7 dansuri şi au intrat în concurs la categorii diferite. S-a dansat pe parcursul a două zile, de dimineaţa devreme până seara târziu, în concurs intrând, în total, peste 1.000 de dansuri din 20 de ţări din toată Europa.

Cea mai mare satisfacţie: premiile

Dacă nu îi ştiţi pe copiii de la Dance World, aţi spune că sunt nişte copii obişnuiţi. Ei bine, nu sunt nişte copii obişnuiţi. Sunt speciali. Ar trebui să-i vedeţi cât de dedicaţi sunt atunci când urcă pe şcenă şi cât de concentraţi sunt la competiţiile internaţionale de dans, unde reuşesc să se autodepăşească.

S-au autodepăşit şi la Novi Sad unde au luat 3 premii I, un premiu II, 2 premii III şi un loc V. Dansul „Telephone” al trupei mici, cu copii între 8 şi 11 ani, din care face parte şi Ana mea, a intrat în lupta pentru marele trofeu al competiţiei alături de trupe care aveau în componenţă dansatori cu vârste între 20 şi 30 de ani. S-au clasat în primele 15 trupe ale festivalului!!

Aici e momentul premierii când au luat toate locurile de pe podium, cu trei dansuri diferite:

Îi văd pe copiii de la Dance World aproape în fiecare zi. Dansul pentru ei nu reprezintă un moft, un hobby trecător. Dansul face parte activ din viaţa lor, iar Dance World este a doua casă pentru ei. În curând îşi vor împodobi brăduţul de la sala de antrenament şi îl vor aştepta cuminţi pe Moş Crăciun.

Vreau să le fac o bucurie! Vreau să vadă că sunt apreciaţi! Anul ăsta vreau să fiu Moş Crăciun pentru copiii de la Dance World!

Spiriduşii Colgate-Palmolive mi-au dat o şansă prin care aş putea să fiu Moş Crăciun pentru aceşti copii minunaţi. Aşadar, eu sunt Moş Crăciun pentru ei. Mi-am călcat costumul roşu, mi-am pieptănat barba sură, mi-am pregătit sania şi aştept decizia spiriduşilor 🙂

Ho-Ho-Ho!

Şi tu poţi susţine o cauză! Poţi fi Moş Crăciun dacă vrei!

Comments (5)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.