La plimbare cu bicicleta prin Viena

Parcare pentru biciclete? Mă scuzaţi că mă mir atât de tare că am văzut o parcare pentru biciclete în Viena. Probabil că nu-s prea ieşit prin lumea civilizată, de nu am mai văzut până acum.  Mă refer la o parcare acoperită, nu doar un amărât de rastel.

Mă rog. Îmi daţi voie să mă mir, nu?

Am luat şi eu cu chirie o tovarăşă austriacă pe două roţi şi mi-am cam făcut de lucru cu ea, cam o zi întreagă. De fapt au fost două tovarăşe 😀 La prima i s-a rupt lanţul – pesemne că nu a suportat presiunea muşchilor mei – şi am luat-o pe după ghidon vreo câţiva kilometri, înapoi la bază, pe jos. La cea de-a doua am rămas fără hăţuri…pardon, frână, la roata din faţă. N-am mai schimbat-o şi pe asta. Am mers blând şi m-am bucurat de peisaj 🙂 Am dat şi eu o tură prin frumoasa Viena.

N-am văzut de când sunt atâtea biciclete cum am văzut în Viena. Dar iar o să ziceţi că sunt neumblat (chiar sunt) pentru că – aşa am auzit – la Amsterdam sunt şi mai multe. Şi ce piste au austriecii, iar aici nu mă refer neapărat la lungime, cât la lăţimea lor. Nu sunt blocate de maşini, pietonii nu umblă pe ele şi mai sunt şi semaforizate. Să nu mai zic că nici nu te aleargă câinii. Care câini? O binecuvântare pentru biciclişti.

Să tot bicicleşti.

Comments (3)
  • Asa e, nu e locul cu cele mai multe biciclete, dar e totusi impresionant.
    Ce te invidiez, am vrut sa fac asta de fiecare data cand am fost pe acolo dar n-am apucat.
    Municipalitatea Vienei are o gramada de programe si bugete serioase pentru incurajarea mersului pe bicicleta, am stat de vorba la un moment dat cu cineva despre asta. E uimitot cate se pot face intr-o tara civilizata! Povestesc eu la un moment dat, pe SlowRide si despre intanirea cu pricina, despre cum se face educatie din fasa… pardon, din scoli 🙂

  • Da, chiar daca nu am stat multe zile la Viena, am reusit sa fac lucrul asta 🙂

  • La Viena ești obligat să te dai jos de pe bicicletă la traversarea pe trecerea de pietoni, ca la noi la țară la Românika?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.