Scrisoare de intenție

Domnule Ayers,

Am terminat un curs de afaceri şi sunt extrem de calificat pentru a vă servi drept secretar, post pe care sunt nerăbdător să îl obţin.

Dat fiind că nu am niciun soi de experienţă, ştiu prea bine că această slujbă îmi va folosi iniţial mai mult mie decât dumneavoastră. De aceea şi sunt dispus să plătesc pentru privilegiul de a lucra alături de dumneavoastră.

Puteţi să-mi cereţi orice sumă vi se pare justă, cu condiţia ca la sfârşitul celor trei luni, ea să-mi devină salariu. Ceea ce vă datorez poate fi scăzut din suma pe care mi-o veţi plăti odată ce voi începe să fac bani.

Acesta este un fragment din cartea „Calea spre succes” a lui Napoleon Hill şi reprezintă scrisoarea de intenţie a autorului cărţii, Napoleon Hill, către Generalul Rufus Ayres, una dintre cele mai bogate şi mai de succes personalităţi din acea regiune, în încercarea lui de a se angaja. Tânărul Hill avea, la vremea redactării acestei scrisori, aproape 20 de ani şi îşi dorea foarte tare să acceadă către educaţie, ce urma să-l ajute să-şi urmeze visul.

Credeţi că în urma acestei scrisori a fost angajat? Evident. Atitudinea a făcut diferenţa. Acolo unde alţi tineri băteau la uşa D-lui Ayres pentru angajare…şi atât, tânărul Hill a avut atitudina potrivită, lucru care i-a atras atenţia imediat angajatorului său. Hill nici măcar nu provenea dintr-o familie bogată. Din contră.

Napoleon Hill avea să devină un om de succes, cu o carieră strălucită. Cărţile sale au influenţat şi vor influenţa milioane de oameni din toate colţurile lumii.  Cartea „Think and Grow Rich” (tradusă la noi „De la idee la bani” şi „Foloseste-ţi mintea pentru a te îmbogăţi”), publicată în anul 1937, a fost cea mai bine vândută carte de autoeducaţie din toate timpurile, iar principiile cuprinse în ea sunt încă valabile.

Comments (1)
  • Eu am citit doar cartea „De la idee la bani” insa mi-a fost de ajuns sa imi dau seama ca este un autor de succes.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.