Social Media sau TV?

Am citit ieri pe blogul Social Media Training, al lui Manafu, despre un studiu potrivit căruia cei mai mulţi ar renunţa mai degrabă la Social Media decât la TV. Gizăs…suntem încă prizonierii televizorului. Suntem încă dependenţi de TV.

Ai zice că în ţările dezvoltate Social Media ar trebui să fie la putere, iar în cele în curs de dezvoltare TV-ul, nu? Pe naiba. Din câte arată studiul respectiv e taman invers. Astfel, la nivel mondial, 58% ar renunţa la Social Media, faţă de 42% care ar renunţa la TV. Trist!

Eu nu mă mai uit de mult la TV, exceptând câteva canale de desene animate (de…copiii) sau de sport. Din 3 televizoare, în timp, am rămas cu 2, iar în curând se va strica şi al doilea. Voi rămâne cu unul singur. Prea mult şi asa…

Recunosc că mă revăd acum 10-15 ani zapând cu telecomanda, întins în pat, după ce mă întorceam de la servici. Jucam fără greşeală în ceea ce se cheamă „cursa şobolanului”. Mă trezeam, plecam fără chef la muncă şi după 8 ore de muncă mă întorceam acasă, foarte obosit, mâncam ceva, după care mă îndobitoceam cu ştirile de la TV. Probabil că adormeam cu  ele…Iar a doua zi o luam de la capăt.

Şi ştiţi regula aia cu 40-40-40, nu? După 40 de ore de muncă pe săptămână, timp de 40 de ani, primeşti 40% din venit, ca şi pensie. Te alegi cu ce ai semănat toată viaţa. Niciodată nu-i prea târziu să ieşi din cursa asta. Poţi să începi prin a arunca TV-ul pe geam. Sau măcar telecomanda 😀 Cel puţin vei înceta să te alimentezi cu venin şi poate, în felul ăsta, vei găsi altceva mult mai util de făcut.

Comments (2)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.