Cine mi-a luat cașcavalul?

„Cine mi-a luat caşcavalul?” este o carte scrisă de Spencer Johnson şi pe care o poţi citi într-o zi. Eu, cel puţin, aşa am făcut. Are sub 100 de pagini, aşa că nu e imposibil.

Am citit-o într-o singură zi şi pentru că nu o poţi lăsa din mână, efectiv. Conţine o poveste despre schimbare, o metaforă pentru tot ceea ce ne dorim să realizăm în viaţă, fie că este vorba despre job, business, relaţie personală, prietenie etc.

Povestea cu Caşcavalul se potriveşte perfect cu un articol pe care l-am scris în luna ianuarie: Cum aş putea să-mi permit asta? Pe scurt „Cine mi-a luat caşcavalul?” are în distribuţie 4 personaje: Mirosilă, Gonilă, Dl Iepure şi Dl Hohot, fiecare reprezentându-ne pe noi, în diferite ipostaze ale vieţii (personale sau profesionale) şi în momente diferite ale dezvoltării noastre, puşi faşă în faţă cu schimbarea.

După sau în timp ce veţi citi povestea, vă veţi întreba oare care cu care dintre cei patru vă identificaţi:  cu Mirosilă, şoricelul care adulmecă schimbarea de la distanţă? Sau cu Gonilă, alt şoricel care e dispus în orice moment la acţine? Sau poate cu Dl Iepure, omuleţul care nu-şi doreşte schimbarea, iar frica îi paralizează acţiunile iremediabil? Sau cu Dl Hohot, omuleţul care învaţă să se adapteze şi schimbările îi imbunătăţesc viaţa?

Cât de bine acceptăm schimbarea? E bună schimbarea? Suntem în stare să ne schimbăm? Putem să ne adaptăm la schimbare? Sunt întrebări ale căror răspunsuri le veţi găsi citind „Cine mi-a luat caşcavalul?”, carte pe care vi-o recomand să o citiţi.

Comments (3)
  • am trecut-o pe lista 🙂

  • Bun aşa 🙂

  • Da, e o carte faina, de actualitate, iar partea grozava e ca de fiecare data cand avem tendinta de a semana in vreo privinta cu unul din cei patru, suntem sceptici si fricosi, alergam prea mult ori nu reusim sa ne adaptam la nou, putem lua totul ca pe un joc ori reusim sa nu ne luam prea tare in serios, dupa caz.
    O carte excelenta pe care o apreciez si eu.:)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.