Hai Universitatea, hai Craiova!

Când aud de Craiova, gândul mă duce brusc la echipa de fotbal, la Universitatea Craiova dar la Craiova Maxima, nu la echipa actuală, să ne înţelegem. De fotbal, în general, vorbim doar la trecut, că prezent nu mai avem, iar Craiova are o istorie de invidiat.

Asta pentru mine, că-s mai puriu şi am prins acea echipă de aur cu Lung, Ştefănescu, Tilihoi, Beldeanu, Ţicleanu, Cârţu, Crişan, Irimescu, Cămătaru etc. Echipă care se confunda cu Naţionala de la acea vreme.

Dacă îmi aduc bine aminte – şi aşa ceva nu se uită – de Craiova mă leagă şi faptul că primul meu angajator a avut (e posibil încă să aibă) sediul central în Craiova. Deşi eu munceam în Bucureşti, unde era punct de lucru, mergeam destul de des la Craiova. Aşa că şi acum stă scris pe cartea mea de munca SC……..SRL, din Craiova 🙂

Oameni aprigi, dintr-o bucată, mânioşi şi arţăgoşi dar şi ascuţiţi la minte craiovenii ăştia. Chiar nu vreau să „perii” pe nimeni dar am numai amintiri de bine vis-a-vis de Craiova, ultima dintre ele chiar memorabilă, unde ne-am simţit ca acasă şi unde cel mai mult am râs 😀 (la sfârşitul articolului din link e o galerie ce trebuie văzută). Sunt exact doi ani de atunci. Probabil a cam venit vremea să mai dăm o tură la Craiova. Se aude DreamTeamRO? 🙂

N-am stat niciodată foarte mult în Craiova, cum ar fi să dorm o noapte acolo. Veni, vidi, vici (sau mai corect ar trebui să scriu venii, văzui, învinsei) şi acasă! Şi chiar şi aşa, am încercat  în rândurile de mai sus să spun ce amintiri am eu despre oraşul Craiova, ca parte din iniţiativa DreamTeamRO, cea prin care prietenii de la CraiovaForum.ro încearcă să vadă, în mod obiectiv, Craiova prin ochii celor care nu locuiesc în acest oraş.

Cu alte cuvinte, când zici Craiova, tu, cititorule care nu locuieşti în Craiova, ce-ţi trece prin cap? Cum vezi acest oraş?

Aşadar, vă invit aici să vă daţi cu părerea pe această temă.

Comments (4)
  • Claudiu, de cate ori sa iti explic…echipa era asa:
    Lung-Negrila, Tilihoi, Stefanescu, Ungureanu – Donose, Ticleanu, Beldeanu, Balaci, Camataru si Crisan. Rezerve: Boldici, Irimescu, Cartu, Ciupitu.
    Ne-am inteles? 🙂

  • Mă gândeam eu că ai să percutezi la faza asta :))) ‘Ţeles 😀

  • […] afla ce cred despre Craiova și ceilalți onor membri ai DreamTeamRO: Claudiu, Vlad, Make, […]

  • […] ajutorul celor din DreamTeam. Astfel ca pana acum cei care au raspuns sunt Chinezu, Stefan Murgean, Claudiu Ciobanu si Vlad […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.