Am o întrebare

Oare de ce te invită unele persoane la un eveniment, de pe o zi pe alta? Care-i faza? Nu se ştie oare cu destul timp înainte ca vei organiza acel eveniment? Sau clientul vrea execuţia de azi pe mâine? Nu creeeeed. Şi nu mă refer la invitaţii obscure primite de la persoane necunoscute. Din contra. Încerc în cele ce urmează o explicaţie, din ciclul: „parearea mea”.

Există faza întâi de invitaţii, ce-i cuprinde pe ăia greuceni. Se face o listă cu un număr maxim de participanţi conform propriilor criterii. Ăştia sunt invitaţi cu cel puţin o săptămână înainte, să aibă timp să-şi facă loc în agendă. Unii confirmă prezenţa, alţii sunt plecaţi, sau răciţi, sau au confirmat deja în altă parte…mă rog lista rămâne cu destul de multe locuri goale.

Apoi se trece la faza doi. Asta e faza care îi cuprinde pe cei din categoria „Sunt buni şi ăştia deşi nu prea scriu sau nu scriu prea bine”. Middle category. Ăştia sunt invitaţi cam cu 3-4 zile înainte. Au şi ei o agenduţă cu câteva bife şi intervalul ăsta de timp e suficient pentru ei. Şi aici unii confirmă şi se mai ocupă câteva poziţii pe listă dar încă mai rămân locuri goale.

Şi acum se trece la ultima fază a invitaţiilor. Cea care se face în disperare de cauză pe ultima sută de metri, cu o zi înainte de eveniment şi care îi cuprinde pe ăia de reprezintă ultima soluţie şi pe care nu i-ai invita nici dacă te-ar ruga. Repet: criteriile de selecţie a invitaţiilor sunt personale, deci subiective. Ei, şi aici revin la research-ul pe care unii uită să-l facă. Ăştia completează, însfârşit, lista finală cu invitaţi.

Da, recunosc, am intrat şi eu în ultima categorie şi de cele mai multe ori am refuzat invitaţia. Pe de altă parte am organizat destul de puţine evenimente, deci nu am o experienţă foarte mare, însă bunul simţ m-a ferit de greşeala asta. Aşadar eu am, cât de cât, o explicaţie de ce te invită cineva la un eveniment de pe o zi pe alta. Voi mai ştiţi şi altele?

Comments (4)
  • Am patit si sa ma invite marti sa cant joi si nu era vorba de Bucuresti, ci tocmai de Iasi, plus ca in conditii deloc avantajoase pentru mine. Dar in cazul ala cred ca era vorba de lipsa de bun simt. Asa ca le-am recomandat politicos ca atunci cand vor sa vin sa cant sa ma anunte cu minim 3-4 sapt inainte.
    Ei ma pot invita cu o zi inainte, dar la fel de bine sunt sanse mari sa refuz.

    • A, pai la cantari e si mai nasol :))

  • Nu stiu de astea ca eu sunt invitat in faza I 🙂

  • nu tine de bun simt, ci de profesionalism

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.