În vizită la Danone (1)

Vinerea trecută am vizitat fabrica de lactate Danone de lângă Bucureşti, ce se află pe locul fostei fabrici de lapte Mioriţa, pentru cei tineri mai de demult. Sunt foarte multe de zis, motiv pentru care am decis să scriu mai multe articole despre experienţa de săptămâna trecută.

În episodul de azi vă voi spune câteva lucruri despre Danone, puţin ştiute de toată lumea:

– de unde provine denumirea brand-ului „Danone”? Numele de alint al lui Daniel Carasso, fiul unic al celui care a fondat compania, spaniolul Isaac Carasso, era „Danon”. Pentru că Danon era un nume destul de comun în Spania, s-a mai adăugat un „e” la final şi astfel a rezultat denumirea celebrul brand.

– Daniel Carasso „Danon” a trăit până la vârsta de 103 ani. A murit în mai 2009. Vineri am văzut un interviu cu el, interviu luat când avea 100 de ani.

– prima fabrică Danone a fost fondată în Spania, la Barcelona, în 1919

– în 1929 Daniel Carasso lansează în Franţa, la Paris, brandul Danone, când nu împlinise încă 25 de ani şi pune bazele Companiei Société Parisienne du Yoghourt Danone.

– aşa arăta primul recipient cu iaurt Danone, un recipient din porţelan şi care se găsea la început doar în farmacii:

– toate clipurile publicitare Danone România sunt făcute nu cu actori profesionişti, ci cu angajaţi ai Danone România. Am vizionat mai multe spoturi, unele pe care le ştiam de la TV, iar protagoniştii au stat printre noi, având diverse funcţii în cadrul companiei.

– departamentul de marketing al Danone România crează de la „zero” campaniile publicitare, şi nu primesc nimic „de afară”

– fabrica din România produce zilnic aproximativ 1.400.000 de iaurturi, iar poza de mai jos ilustrează doar o parte din depozitul de „carantină”, cum i se spune, adică depozitul în care se află producţia unei zile şi jumătate a fabricii din Bucureşti:

– săptămână de săptămână Danone România organizează vizite ale copiilor în fabrică. În fiecare miercuri sunt programate 2 vizite cu copii. Copiii se înscriu pe site, iar programările vizitelor sunt făcute până în luna august 2012. Dar despre acest subiect o să dau mai multe detalii în alt post.

– Danone a renunţat în timp la diferite divizii (sosurile Heinz sau berea Kronenbourg 1664), concentrându-se pe cele 4 actuale: produse lactate, ape imbuteliate (Evian), mâncare pentru bebeluşi (Milupa) şi nutriţie clinică.

– da, pentru cine nu ştie, Evian este o marca ce aparţine Danone, importată în România de BDG Import şi nu direct de Danone. Cel puţin deocamdată. Oare asta să fie explicaţia preţului foarte mare a apei Evian de la rafturile magazinelor de la noi, comparativ cu preţurile din magazinele din Franţa?

– Filiala nord-americană a Danone se cheamă Dannon Company, Inc. şi vinde produse cu marca Dannon.

– istoria Danone în România o găsiţi aici.

Comments (1)
  • buna dimineata
    Am dori sa vizitam fabrica dumneavoastra ! Sunt educatoare la gradinita raza de soare Ploiesti ,am un grup de 40 de copii si in ziua de 10 nov avem programata o excursie la Bucuresti .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.