Lentile antiaburire

Port ochelari, pentru cine nu ştie, dar îi folosesc doar la citit sau atunci când lucrez la PC. Cred că ar trebui să-i port tot timpul – cel puţin aşa imi amintesc că mi-a recomandat doctorul –  deşi nu am dioptrii foarte mari.

Unul dintre motivele pentru care nu-i port e faptul că de la vremea rece şi foarte rece de afară, mi se aburesc şi e incomod să-i ţin în mână până lentilele se „obişnuiesc” cu noua temperatură. Pe de altă parte ar trebui să-mi schimb şi ramele de ochelari şi poate şi dioptriile.

Revenind la aburirea ochelarilor, alt aspect care mă deranjează, şi cred că e valabil pentru toţi cei care poartă ochelari, e acela că din cauza transpiraţiei, se întâmplă acelaşi fenomen, şi anume că lentilele se aburesc parţial în anumite părţi ale lentilelor, acolo…mai aproape de nas, ceea ce duce din nou la un disconfort. Dacă mai adăugaţi şi faptul că nu suport acest fenomen, fiind nevoit să îi şterg foarte des cu soluţie specială şi piele de căprioară specială, vă puteţi face o ideea asupra a ceea ce presupune să porţi ochelari.

O soluţie la această problemă o propune Essilor, liderul mondial în fabricarea de lentile de ochelari, ce a lansat de curând OptiFog, o tehnologie revoluţionară împotriva aburirii ochelarilor. Pe scurt, Lentilele OptiFog au un tratament unic care împiedică aburul să obstrucţioneze vederea oferind purtătorilor de ochelari o vedere clară, fără distorsiuni sau pierderea contrastului.

Soluţia OptiFog Activator distribuie uniform picăturile de apă, formând o peliculă de apă invizibilă ce se va evapora ulterior. Avantajul oferit de OptiFog este că asigură, indiferent de condiţiile meteo sau de variaţiile de temperatură, o imagine clară. Produsul este disponibil pentru lentile incolore, fotocromatice şi de soare. Deci soluţia e bună şi pentru ochelarii de soare.

Gazda evenimentului de lansare de aseară, Julius de la DailyCotcodac.ro, ne-a făcut o demonstraţie practică cu beneficiile noii soluţii OptiFrog, folosindu-şi proprii ochelari. Uite ce se poate întâmpla daca ţi se aburesc ochelarii 😀

httpv://youtu.be/mv9GDp0G3oE

httpv://youtu.be/2oqPAcuYT7Q

Comments (4)
  • Draga Claudiu ! Esti un geniu pentru faptul ca ai postat aceasta stire. INTREBAREA
    de unde procuram aceasta solutie si evtl. CATE parale face? Cu acest fenomen neplecut ma confrunt si EU si ma deranjeaza grozav. Te salut. (Oti)

  • Dl Oti, genial eram daca inventam eu solutia minune :)) Incercati la centrele cu produse de optica. Daca nu gasiti loco, sa vorbim cu Vlad sa va ia din Bucuresti.

  • Din cate am inteles, cand faci reteta pentru ochelari (la orice centru cu optica medicala) poti cere ca lentilele sa fie cu tehnologia OptiFog. Mai departe se ocupa cei de la centru.

  • […] un eveniment pentru bloggeri. Au fost acolo Alina Constantinescu, Victor Kapra, Daily Cotcodac, Claudiu Ciobanu, Sabina Cornovac, Marius Matache, Ionut Bunescu, Alin Pandaru, Andrei Cismaru, Anne-Marie Chelariu, […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.