23% din newsletterele din România nu ajung în Inbox

Deoarece acest material nu este potrivit pentru a fi publicat în revista retail-FMCG.ro, am decis totuşi să nu se irosească şi să-l public aici. Este vorba de o interesantă analiză a companiei de marketing online MailAgent, potrivit căreia aproapre un sfert dintre newsletterele trimise de companiile din România nu ajung în Inboxul destinatarilor.

Vă redau rezultatul analizei mai jos:

În urma trimiterii unui newsletter, doar 77% dintre mesaje sunt livrate cu succes. Din cele 23% care nu ajung în Inbox 6% intră în folderul de spam, iar 17% se pierd definitiv pentru că nu trec de filtrele serverelor.

„Fiecare email transmis înseamnă o sumă de bani investită. De aceea, este important ca rata mesajelor care intră în Inbox să fie cât mai mare. Iată şi un exemplu concret: să spunem că suntem un magazin online şi că nu avem pierderea de 23%. În urma trimiterii unui newsletter către 10.000 de abonaţi rezultă 15 cumpărători cu un cost mediu de 150 de lei, adică încasări de 2.250 de lei. Însă, în momentul în care 23% dintre mesaje nu ajung în Inbox înseamnă o pierdere de peste 500 de lei din cei 2.250”, explică Bogdan Nedelcov, Coordonator Proiecte, MailAgent.

Această pierdere este consecinţa unor factori direcţi precum: rata foarte mică de deschidere a mesajelor din cauza conţinutului nerelevant pentru destinatar, raportări de spam, sau formatări tehnice defectuoase ale mesajelor. Pe de altă parte, există şi câţiva factori care contribuie la menţinerea ratei de deschidere: erodarea brand-ului, lipsa unei analize a rezultatelor trimiterilor sau neînţelegerea nevoilor clienţilor.

“Să încerci să promovezi prin newsletter pantofi de damă bărbaţilor nu e cel mai isteţ lucru pe care îl poţi face; aceste emailuri nu numai că nu sunt relevante, dar vor enerva consumatorii şi în cele din urmă vor fi raportate ca spam”, completează Bogdan Nedelcov.

Situaţia se poate îmbunătăţi prin folosirea corectă a bazelor de date, prin segmentarea inteligentă a consumatorilor şi prin livrarea de conţinut relevant pentru fiecare dintre abonaţii la newsletter. MailAgent oferă clienţilor săi atât personalizarea newsletterelor pentru fiecare consumator în parte, cât şi personalizarea serviciilor pentru nevoile fiecărui client din portofoliul companiei.

Analiza realizată de către MailAgent se bazează pe monitorizarea ratei de deschidere a emailurilor din peste 800.000 de adrese de mail. Marja de eroare este de 3%, iar perioada analizată este între ianuarie şi noiembrie 2011.

Comments (0)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.