Am decis să iau mai în serios Google+

Plecând de la sfaturile repetate ale lui Vlad m-am decis să iau mai în serios reţeaua de socializare Google+. Cristian a scris foarte bine în acest articol motivele pentru care ar trebui să folosim Google+ şi mi-a dat un imbold în plus. Cel mai important, după cum spune şi el, e acela că Google influenţează căutările în funcţie de recomandările făcute de prieteni.

Greu mi-am făcut cont pe Google+, iar după ce mi-am făcut cont am tot amânat decizia să văd într-adevăr cu ce se mănâncă această reţea. Într-un final am făcut pasul ăsta, acum câteva luni de zile, şi am început să crez câteva cercuri, mai exact trei. Deocamdată nu văd de ce aş crea mai multe. Şi aşa mi-e greu să delimitez care să intre şi care nu într-un anumit cerc, pentru că încă nu simt prea bine reţeaua. Aş face o paralelă cu utilitatea listelor de pe Twitter sau Facebook dar mi-e teamă că nu s-ar potrivi în totalitate.

Apoi iar am uitat de Google+ dar de ceva vreme mi-am pus şi buton pe blog, am început să promovez anumite articole şi aici şi au venit şi primele  „+” -uri, adică acele recomandări de care vorbeam mai sus.

Ştiu că poate nu am spus nicio chestie academică în acest articol sau nu am inventat eu apa caldă, mulţi dintre voi deja folosind această reţea şi aici citiţi doar lucruri banale dar pentru mine sunt chestii noi şi m-aş bucura să pot deschide apetitul pentru Google+ şi altora. Cunosc câţiva amici apropiaţi care nici nu au vrut să audă de Google+, cam cum eram eu acum câteva luni. Zic ei că deja sunt prea multe reţele de socializare.

Ori fi multe numai că pe Google nu prea poţi să-l ignori. Nu ai cum. Voi ce alte lucruri despre Google+ aţi mai putea recomanda? Ce ar mai fi de adăugat?

Comments (10)
 • ia-l in serios… macar pana dispare si asta ca buzz ori wave 😀 :))))))))))))))

 • Cristian are dreptate, si mai important este si faptul ca se face si o buna indexare in Google in sine – valabil si pentru pagini. Eu ma gandesc sa fac pagina anul acesta pentru PRwave si pentru Travel – Moments in Time.

  Iti pot recomanda si parerea Alinei Voinea – strict pe zona de pagini – cu argumente pro utilizare Google+ http://www.prwave.ro/index.php?option=com_content&task=view&id=30956&Itemid=55 .

  Si-acum sa ma duc sa te adaug in cercurile mele pe Google+ – si cred ca ma voi apuca sa pun si eu buton de plus1 pe blog 😉

 • Hai mă Ştefane, că nu-i acelaşi lucru. Îţi aminteşti cînd îţi spuneam de Facebook? 😀
  Mulţumesc Loredana 🙂

 • Mulţumesc pentru menţionare! Mă bucur tare mult că am putut contribui la decizia ta de a folosi Google+, iar faptul că ai scris articolul ăsta este ca un fel de promisiune faţă de noi, cititorii, că de-acum îi vei da şi lui atenţie, fie că eşti sau nu obişnuit cu el.

  • Cristi, eu merci. Niciodata nu esti prea batran sa inveti lucruri noi 🙂

 • Google + un mare fâs :)) Succes!

  • Hai ma, Daniel. Stiu ca esti open minded 🙂

 • E prima mea opinie despre Google+. Am scris si pe blog despre asta. Este posibil sa o schimb, dar mergeti voi inainte si deschideti drumurile. Mie imi place sa calc pe poteci batatorite.

 • si eu consider utila prezenta pe G+ daca ai ceva de promovat (site, blog etc), insa ceea ce face google este artificial si nu poate fi sustinut la infinit

  repet: G+ se vrea retea de socializare, dar NU ESTE (sau cel putin nu este folosit ca atare)

  sunt 50 mil de conturi, din care probabil nici un milion nu folosesc G+ ca pe o retea de socializare (discutii, photo sharing, grupuri tematice etc), asa cum este facebook ori twitter, sau chiar linkedin

  si e de inteles de ce: cei care au nevoie de butonul de G+ (bloggeri, oameni din online etc) sunt putini in comparatie cu nr-ul de utilizatori de retele sociale

  deci noi ne vom pune acel buton si vom intra ocazional, dar nu suntem heavy useri

  iar utilizatorii obisnuiti s-a obisnuit deja cu facebook & co, cred ca in curand si maica-mea isi face cont acolo 😀 :))

 • eh toate au si un expire date, o sa se plictiseasca lumea si de facebook si atunci sa ii vezi cum migreaza catre G+ spot …aveti doar putina rabdare..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.