În bucătărie la McDonalds

Ştiu…nimeni nu mănâncă la McDonalds, nimeni nu consumă produse tip fast-food dar nu ştiu cum se face că toate restaurantele McDonalds sunt pline. Hai să nu fim ipocriţi, că toţi le călcăm pragul, fie numai pentru o îngheţată (eu mă declar fan îngheţată McSundae), o porţie de cartofi, pentru că sunt deosebiţi – trebuie să recunoaştem – fie pentru o cafea, pe drum, undeva în tranzit.

Ieri s-a inaugurat cel mai modern restaurant McDonalds, din punct de vedere dotări bucătărie, mobilier şi concept. Nu e un restaurant obişnuit în primul rând pentru că înglobează şi cafeneaua McCafe şi este primul restaurant McDonald ce funcţionează într-o clădire de birouri. Adresa noului restaurant e: Şoseaua Nicolae Titulescu, nr4-8, Clădirea America House, foarte aproape de Piaţa Victoriei.

Nu mă gândeam niciodată că o să intru – la propriu –  în bucătăria unui restaurant McDonalds dar am făcut-o ieri. Curiozitatăţile mele legate de ce fel de ulei pentru prăjit folosesc sau dacă se pun cartofii direct congelaţi în friteuze, au primit răspuns. Pe vremea când vindeam ulei de palmier, ulei folosit la ora actuală de toate fast-food-urile, mă rodea să ştiu ce foloseşte reţeaua McDonalds pentru că aprovizionarea e internă, majoritatea produselor fiind fabricate exclusiv pentru ei.

Ei bine, uleiul este 100% vegetal, făcut special pentru McDonalds, scrie şi pe ambalaj, cartofii nu ştiu ce provenienţă au dar da, sunt puşi direct congelaţi în friteuze dar la anumite temperaturi, iar chiflele se fac la noi, la fabrica Titan SA. Am văzut şi dozatorul central de sucuri (ştiţi voi ce brand de răcoritoare beţi la Mc), o maşinărie amplasată destul de departe de dozatoarele propriu-zise şi din care pleacă o grămadă de ţevi şi furtune. Utilajele de la bucătărie sunt printre cele mai moderne din lume.

Restaurantul are o capacitate de 100 de locuri şi pe toate turele lucreaza 50 de angajaţi. Ce furnicar organizat de oameni era în bucătărie, numai noi lipseam de acolo. Lucrătorii ne ocoleau cu graţie dar şi cu viteză, pentru că toate lucrurile se întâmplă acolo într-o mare viteză.

Există depozite cu temperaturi diferite (congelate, refrigerate etc), zonă de reaprovizionare, aprovizionare care se face de 3 ori pe săptămână (nu există produs din meniu care să lipsească), vestiare, birouri, toate în cca 300 mp. În restaurantul propriu-zis mobilierul este unul nou, nu am mai văzut până ieri, iar ceea ce mi-a atras atenţia în mod deosebit e zona unde îţi poţi alege cafeaua şi deserturile, o zonă inedită, cu produse şi layout nou – Mc Cafe-ul. Nu e primul Mc Cafe al reţelei. E primul în care intru eu.

Restaurantul o să aibă sigur trafic, fiind situat într-o zonă plină de birouri, cu corporatişti mâncăcioşi, mai aşa pe la prânz.:). Mă surprinde şi mă bucură în acelaşi timp deschiderea oamenilor de la McDonalds. Să intru eu în bucătăria lor…

Comments (1)
  • cartofii vin din germania, la fel dintr-o singura sursa.interiorul restaurantului de care scrii aici, inclusiv culoarea peretilor imi aminteste de cele din londra.m-a izbit acum trei ani diferenta in ceea ce consta amenajarea interioara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.