Unde există voință, există și o soluție

Haideţi să vă spun o peveste. O poveste veche. Nu este din zilele noastre dar oricând poate fi valabilă.

Un tânăr pedagog şi cleric din Statele Unite avea nevoie de 1 milion de dolari să-şi îndeplinească un vis: să întemeieze o instituţie de învăţământ în care putea să-şi exprime ideile fară a fi constrâns de metodele tradiţionale de educare şi în care tinerii vor învăţa să facă lucruri practice. În fiecare noapte se culca cu acest gând şi în fiecare dimineaţă se trezea cu acelaşi gând. Devenise o obsesie, o dorinţă arzătoare.

Timp de doi ani de zile pedagogul se gândise zi de zi la ideea lui dar nu făcuse nimic. Avea un obiectiv bine definit însă nu ştia cum şi de unde să obţină milionul de dolari.

Intr-o zi a decis că trebuie să găsească acel milion de dolari într-o săptămână! Cum? Încă nu ştia dar important era că îşi stabilise un interval de timp bine stabilit în care să obţină banii. Din acel moment, chiar dacă nu ştia calea, pe pedagog l-a cuprins un sentiment neobişnuit de siguranţă. Ceva din el îi spunea:” De ce nu te-ai gandit la asta mai devreme? De ce nu ai luat decizia asta mai demult? Banii te-au aşteptat în tot acest timp.”

A început să sune la toate ziarele locale şi să anunţe că a doua zi dimineată va ţine o predică cu titlul „Ce aş face dacă aş avea 1 milion de dolari”. A început să lucreze la predică, o sarcină nu foarte dificilă pentru că predica fusese pregătită timp de doi ani de zile. S-a culcat încrezător. Ştia că va atrage atenţia cuiva şi deja se vedea în posesia milionului de dolari.

De acasă a plecat fără predică şi nu a realizat lucrul ăsta decăt când trebuia să citească din ea. Nu s-a pierdut, a închis ochii şi a vorbit din inimă despre visul său. A descris planul pe care îl avea în minte şi a captat atenţia auditoriului.

După terminarea predicii un om a venit la el şi i-a spus: „Mi-a plăcut predica dumneavoastră. Cred că puteţi face tot ce aţi zis dacă aţi avea 1 milion de dolari. Ca să vă dovedesc că am încredere în dumneavoastră, vă aştept mâine la birou să vă dau milionul de dolari. Numele meu este Philip D. Armour.”

Tanărul pedagog şi-a primit banii şi a fondat Institutul Tehnologic Armour, cunoscut  în prezent sub denumirea  de Institutul Tehnologic din Illinois, o prestigioasă instituţie de învăţământ americană.

Povestea de mai sus este o una reală, redată în cartea „De la idee la bani”, de Napoleon Hill şi arată cum, plecând de la o simplă idee, un tanăr şi-a schimbat destinul în 36 de ore, din momentul în care a luat o decizie bine definită şi, peste ani, cu ajutorul ideii lui a schimbat destinul a altor mii de tineri americani.

IDEEA – DORINŢA ARZĂTOARE – OBIECTIVUL – UN INTERVAL DE TIMP BINE STABILIT – ACŢIUNEA – TRANSMITEREA ÎNCREDERII – FINALITATEA

Poate fără să fiu foarte conştient de acest drum, de la idee la bani, am experimentat şi eu acest proces şi credeti-mă: chiar funcţionează! Mergeţi şi voi pe drumul de mai sus urmând fiecare pas, iar rezultatul nu va întârzia să apară.

Unde există voință, există și o soluție.

Succes!

Comments (0)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.