Coasta de azur – episodul 2: Nisa

Nu prea se potriveşte cu vremea de afară dar trebuie să continui povestea periplului de astă vară prin Europa. După vizita în Monaco, ne-am hotărât a doua zi să facem prima noastră baie în Mediterana şi ne-am îndreptat către plaja „exclusivistă” de la Nisa. Mai exact ne-am oprit cam în dreptul Hotelului Le Negresco, fondat din câte am înţeles de un român. Why not? 🙂

Pe plajă şoc: caută nisipul şi ia-l de unde nu-i. În loc de nisip, pietriş şi chiar bolovăniş pe alocuri. Cum mama naibii să-ţi întinzi spatele proaspăt operat, pe atunci, pe pietriş? Am întrebat gazda care venise cu noi şi mi-a spus că în Nisa aşa e plaja. Doar cele private mai conţineau ceva nisip, în rest trebuia să-ţi întinzi cearceaful pe bolovani.

Măcar dacă ştiam îmi luam de acasă încăţări din acelea speciale, că de cele din Nisa nici nu mă puteam apropia. Scumpe rău. De altfel ca toate produsele şi serviciile de pe Coastă. Normal aş zice. Dacă nu pe Coasta de Azur, atunci unde?

Dar apa…apa Mediteranei e divină şi are o culoare senzaţională. Un fel de turcuaz mai deschis. Curată, clară, transparentă. În apă tot bolovani dar cine mai ţinea cont de ei când te bălăceai în aşa baltă? C’est Magnifique! 🙂 La fiecare 4-5 minute decola câte un avion de pe aeroportul internaţional din Nisa, situat chiar pe malul Mediteranei., destul de aproape de plaja noastră.

Seara am ieşit la o plimbare prin oraş. Foarte curat şi îngrijit. De, oraş-staţiune la Marea Mediterană. Nici nu ştiu dacă e corect spus staţiune. Staţiune e Mamaia, iar Nisa e cu siguranţă altceva. Plin de turişti, oraşul era foarte animat chiar şi la 1-2 noaptea.

Ne-am plimbat pe faleză, mai exact pe Promenade des Anglais, am văzut şi cele 7 statui, de culori diferite din Place Massena, care semnifică cele 7 continente şi oraşul vechi, plin de cafenele si magazine de suveniruri. Până la Nisa n-am ştiut cât de bună e apa rece după o îngheţată delicioasă. Încerc să-mi aduc aminte cum se cheamă acel loc, situat într-o piaţă din centrul Nisei, unde se mănâncă cea mai bună îngheţată din lume, cu toate aromele pământului 🙂

Mi-am propus să revin în Nisa. Cu un low-cost Bucureşti-Nisa, direct, facem doar câteva ore. Avem şi unde sta…Mulţumim pentru ospitalitate Nea Gigi. Să te ţină Dumnezeu sănătos! Ne vedem la vară 🙂

De citit din aceeaşi serie: Aproape o lună offline, Tronsonul București – Paprika Csarda, 1.400 km într-o singură zi, Serris – un orășel care mi-a rămas în suflet, Aux Champs Elysées, Am ajuns şi la Disneyland, Château de Versailles, Am urcat, într-un final, în Turnul Eiffel, Regula pariziană, Sunt români şi Coasta de azur – episodul 1: Monaco.

Comments (0)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.