Monștrii pot fi învinși!

httpv://youtu.be/lvL7x7FuttM

Ce-ar mai fi de zis după filmuleţul de mai sus? Sunt părinte, am două fetiţe şi ştiu că depinde de mine, de noi, ca părinţi, să nu fim delăsători şi să nu ne jucăm cu sănătatea piticilor noştri. E de dorit să prevenim unele afecţiuni şi să ne informăm asupra lor. Dacă nu ştiu, întreb. Şi mă bazez enorm pe intuiţia Alinei. N-a dat greş niciodată. E infailibilă şi îi mulţumesc că o are. Ne-a ferit de multe neplăceri.

Din pacate, în România situaţia cancerului la copii, căci despre cancer vorbim, stă cam în felul urmator: 10 cazuri noi/100.000 de copii şi cca. 400 cazuri noi/an (prognozate pentru grupa de vârstă 0-14 ani). Ratele de supravieţuire sunt în medie cu 25% mai mici decât media Uniunii Europene şi SUA.

Această boală se poate preveni. Am scris de curând un articol pe tema asta. Te poţi informa pentru a preveni. Şi dacă nu poţi preveni, poţi să intervii din timp pentru ca boala să nu evolueze.

Noua platformă de comunicare „Zâmbet pentru viitor”, program iniţiat de Danone Romania, este menită să informeze şi să educe publicul larg, are un mesaj puternic şi optimist: Diagnosticat la timp, cancerul la copil se poate vindeca! şi foloşeste elemente grafice optimiste, crampeie din desene ale copilariei şi din povestile in care Binele invinge Raul.

Aşadar nevoia de suport psiho-social şi comunicare pentru pacienţi şi familii există, iar această platformă îl poate satisface. Pe de altă parte programul dezvoltă, împreună cu institutele oncologice din România, un program de formare specifică pentru medici de familie şi pediatri cu scopul de a-i asista pentru o recunoaştere şi orientare rapidă a simptomatologiilor suspecte şi o bună comunicare cu pacienţii şi părinţii.

Medicii mai au la îndemână o platformă de educaţie medicală la distanţă, http://www.oncopediatrie.ro/, adresată medicilor de familie şi specialiştilor din ambulator, împreună cu o varietate de resurse de informare şi comunicare despre cancerul la copii.

Dacă vrei să ajuţi să spunem şi altora, poţi scrie un articol pe tema asta, poţi susţine cu un banner pe care îl găseşti aici: http://zambetpentruviitor.ro/sustine-campania sau poţi intra pe pagina Facebook special creată https://www.facebook.com/zambetpentruviitor unde vei găsi informaţiile de care ai nevoie.

Monștrii pot fi învinși!

Comments (1)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.