Ce înseamnă sportul pentru mine

Vali îmi propune într-o leapşă minunată despre sport să declar aici ce înseamnă sportul pentru mine şi ce am învăţat din sport. Am atâtea amintiri de pe vremea când făceam sport de performanţă încât pot să trag anumite concluzii despre ce a însemnat acea perioadă pentru mine.

În luna august a anului trecut scriam un post foarte emoţionant pentru mine despre trecerea în nefiinţă a fostului meu antrenor de fotbal de la piticii şi juniorii clubului Oţelul Galaţi, acolo unde am activat câţiva ani buni, Nea Zoly, şi despre ce a însemnat omul ăsta pentru mine, pentru educaţia mea ca sportiv şi ca om. Cred că merită citit, ca introducere la ceea ce urmează să scriu.

Ce insemnă sportul pentru mine:

Disciplină

Sigur că a disciplina mi-a împregnat-o tata, militar fiind dar sportul mi-a desăvârşit-o. Mi-a prins extraordinar de bine. Am avut numai de câştigat.

Spiritul de competitivitate

Seriozitate

Aici e meritul părinţilor dar e şi meritul lui Nea Zoly, Dumnezeu să-l odihnească. Seriozitatea a fost una dintre calităţile mele care m-au promovat la fotbal căpitan de echipă la grupa mea de vârstă şi mai târziu calitatea care m-a ajutat să urc în carieră. M-a ajutat să am prieteni.

Sănătate

Când nu am mai făcut sport susţinut, nu neapărat de performanţă, am avut probleme de sănătate, într-un final. Ăsta e motivul pentru care în ultima vreme trag de mine să mă ţin de alergat, de bicicletă şi alte tipuri de mişcare fizică, tocmai pentru a evita neplăcerile pe care le-am avut cu sănătatea.

Spiritul de echipă

Ambiţia

Last but not least, ambiţia de a reuşi este una dintre valorile pe care sportul ţi le imprimă puternic în caracter. Când totul pare pierdut şi simţi că se prăbuşeşte totul în jurul tău, ambiţia (evident că aici mă refer la ambiţia creatoare) te poate salva şi te poate ajuta să-ţi îndeplineşti visul.

Sportul îţi ţine mintea trează.

Mi-ar plăcea să aflu cum i-a schimbat sportul pe: Lucian,  Mihai, partenerul meu de alergat (aici, intr-un comentariu, scurt şi la obiect), Alex şi Cristi. Voi ce aţi învăţat din sport?

Comments (2)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.