Deschide cartea pe care o citești la pagina 34. Am deschis-o…

…şi scrie aşa:

Nu poţi da unui om mai mulţi bani decât iei de la el, dar poţi să-i dai mai mult decât preţul în bani al lucrului pe care îl iei de la el. Hârtia, cerneala şi alte materiale folosite pentru această carte s-ar putea să nu merite banii cu care ai cumpărat-o, însă dacă ideile sugerate de ea îţi aduc mii de dolari, nu ai fost înşelat de cei care ţi-au vândut-o. Ţi-au dat o valoare mare pentru un preţ mic.

Acestea sunt primele două (plus una) fraze din al doilea pasaj al cărţii „Ştiinţa de a fi bogat”, de Wallace D. Wattles, iar acest aticol are la bază o leapşă chinezească. Abia azi am avut vreme să mă ocup de leapşa asta deşi voiam să o rezolv încă din ziua când Cristi a lansat-o, pentru că mi s-a părut foarte interesantă.

Leapşa presupune să scrii pe blog (sau în tr-un comentariu, mai jos) primele două fraze din cel de-al doilea pasaj, de la pagina 34 a cărţii pe care o citeşti în acest moment, să descrii (opţional) în fix 22 de cuvinte de ce îţi place să citeşti şi să dai leapşa mai departe.

Pasajul l-am scris mai sus. E incredibil…Unul mai potrivit nici că se putea (cum oare s-o fi nimerit?). Aşa că voi trece la motivaţii. De ce îmi place să citesc?

Pentru că mă încarcă pozitiv, mă motivează, mă educă, învăţ din greşelile altora, mă relaxează, imi meţine spiritul treaz şi pofta de viaţă. Na, nu sunt 22, sunt chiar 23 de cuvinte.

Lepşa e la liber şi o poate prelua oricine pe blog sau mai jos, în comentarii 🙂

Comments (3)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.