Cum întărim imunitatea copiilor noștri?

La trei săptămâni după ce s-a născut, Sara mea a contactat o viroză foarte puternică. Era februarie şi era frig. Ne-am chinuit cu ea mai bine de o săptămână şi am trecut prin nişte momente de coşmar. Bebeluş de trei săptămâni cu febră. Nu doresc nimănui aşa ceva.

Slăbise foarte tare, nu putea să mănânce pentru că avea nasucul înfundat şi îi era greu să sugă. Nu dormea. Ce să mai zic de momentele când trebuia să-i scoatem secreţiile nazale cu batista bebeluşului (pentru cine nu ştie batista bebeluşului este un dispozitiv care se ataşează la un aspirator cu putere reglabilă, dispozitiv care se introduce cu mare grijă pe căile nazale)?

De atunci ne-am promis că nu vom mai trece prin aşa ceva şi vom face tot posibilul să lucrăm la imunitatea Sarei, adică să lucrăm la cauză şi nu la efect. Am început să ne informăm, să întrebăm în stânga, în dreapta şi în scurt timp am găsit soluţia pe care o recomand tuturor părinţilor. Este vorba de suplimente nutritive naturale, mai exact de Omega-3. Urmează să fac o pledoarie în favoarea consumului de Omega-3 având speranţa că mesajul meu va ajuta şi pe alţi părinţi.

Suplimentele nutritive sunt concepute special pentru a completa alimentaţia obişnuită. Nu trebuie confundate cu medicamentele şi nici cu alte pseudo-suplimente care se găsesc prin farmacii. Sarei am început să-i dăm Omega-3 în fiecare zi, după acea viroză neplăcută şi ia şi în ziua de azi. Sunt aproape 3 ani de atunci, iar Sara mea nu a mai făcut decât forme uşoare de viroză şi are o poftă de mâncare tot timpul.

În mod ideal, alimentaţia ar trebui să conţină toate substanţele necesare corpului nostru, numai că alimentele nu conţin nutrienţii pe care în mod normal ar trebui să-i conţină, ba mai mult, sunt contaminate cu diferite substanţe chimice dăunătoare sănătăţii: aditivi alimentari, ingrăşăminte, pesticide etc.

Suplimentele pentru sănătate, unde se încadrează şi Omega-3, oferă imunitate organismului dar şi detoxifiere, protecţia ficatului, antioxidanţi, echilibrare hormonală, sănătatea pielii, a părului şi a unghiilor, poftă de mâncare, măreşte reacţia de gândire şi creşte inteligenţa. Şi pentru noi, ăştia mari e foarte indicat a se consuma Omega 3 pentru că scade semnificativ riscul afecţiunilor cardiovasculare, menţine vigoarea creierului şi tonusul psihic, reduce probabilitatea apariţiei cancerului, contribuie la sănătatea articulaţiilor şi la buna funcţionare a ochilor.

Ce e Omega-3? Din ce se face şi de unde ne luăm Omega-3?

Omega-3 este un supliment nutritiv pe bază de acizi graşi esenţiali care NU sunt produşi în organism Îi găsim în uleiurile de peşte oceanic de mare adâncime (somon, macrou, ton) dar sunt şi surse vegetale: iarba grasă (se pot folosi frunzele în salate, sau consuma ulei din iarbă grasă, ulei care se gaseşte la plafare), seminţe de in (cel mai bine este să consumaţi ulei din seminţe de in), ulei din seminţe de cânepă, nuci, fasole.

Consumul a 40 – 60 de grame de somon sau hering gătit este suficient pentru a asigura necesarul zilnic de Omega-3. La fel, doza zilnică de Omega-3 poate fi obţinută din 15-22 de grame de nuci sau dintr-o linguriţă de ulei de in.

Mai trebuie ştiut faptul că este foarte important ca Omega-3 să fie din surse bio. Sunt doar câteva companii pe piaţă care au voie să pescuiască într-o anume zonă necontaminată a Oceanului Atlantic şi care produc Omega-3 bio. Deci mare atentie şi la sursa de provenienta a peştelui. Nu este recomandat deloc peştele de crescătorie sau cel pescuit din ape poluate şi neprotejate ecologic (risc de infestare cu mercur, antibiotice, pesticide, etc).

Evident, se poate trăi şi fără suplimente nutritive, se poate trăi şi fără Omega-3 însă cei care încep să le folosească vor descoperi imediat beneficiile lor. Voi consumaţi Omega-3?

Comments (0)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.