Învață să asculți sau cum a fost la Webstock

Am aşteptat evenimentul Webstock cu interes pentru că a fost o premieră pentru mine (nu mai ştiu de ce am ratat ediţia de anul trecut) şi pentru că, de ce nu, am vrut, şi în mare parte am reuşit, să cunosc unele persoane din online cu care nu am avut plăcerea să mă întâlnesc face to face. Networking-ul, după cum spune şi Cristian Manafu, este unul dintre targert-urile Webstock-ului, iar anul acesta a fost din plin 🙂

A fost un maraton de 12 ore. Sincer, nici nu ştiu când au trecut. Foarte multă lume. Oare a lipsit cineva de la eveniment? 😀 Pe scurt, despre momentele care mi-au atras atenţia la Webstock:

Sesiunea întâi a avut două părţi. Din prima, dedicată noilor tendinţe din Social Media şi Tehnologiei, am reţinut mesajul lui Cabral, foarte simplu, dar foarte adevărat: „Învaţă să asculţi şi apoi vorbeşte!” Sau, după interpretarea mea: „Ai două urechi şi o gură, foloseşte-le în proporţia asta!” Un mesaj din care ar trebui să înveţe nu numai cei aflaţi la început de drum, ci şi unii din „greii” online-ului de pe la noi.

A doua sesiune, dedicată factorului inspiraţional, de care avem nevoie cu toţii, pot spune că a fost partea care mi-a plăcut cel mai mult. Mai întâi l-am ascultat pe Ivan Patzaichin, un monument de om, un exemplu de modestie îmbinată cu muncă şi ambiţie, calităţi care l-au ridicat în mod justificat undeva pe un piedestal, undeva sus de tot, nivel la care greu se va mai putea ridica cineva vreodată. Cu toate acestea Ivan e printre noi, ne inspiră şi ne transmite calm că se poate! Nimic nu e imposibil!

Vlad Petreanu, în stilul său caracteristic, ne-a desenat de ce nu se mai face presă (de niciun fel) la noi şi ne-a adus aminte de ce este unul dintre cei mai citiţi bloggeri. Apoi Cristina Bazavan ne-a povestit cum a trecut la statul de blogger profesionist. Îi dorim succes în continuare.

La a doua parte, cea în care au existat secţiuni paralele, am optat pentru cea de Social Media Professionals, deşi aş fi fugit un pic şi la cea de Pro Blogging. M-au atras şi vorbitorii, dar m-a atras şi fenomenul de Socila Media, în general, şi am ales bine. De reţinut „prezentarea” originală a lui Cristi, vorbind despre bere, cu „B” de la bloggeri şi despre băutorii de bere vs agenţii 😀 Eu sper ca măcar o treime din sală să fi înţeles paralela. Chiar, a filmat cineva „prezentarea” lui Cristi? Ar fi de referinţă 🙂

A urmat decernarea premiilor Webstock, iar mai spre seară petrecerea after Webstock, la care, cu plăcere am ajuns şi eu. A long day but a good one! Mulţumesc Cristian Manafu pentru invitaţie. Dacă mai e nevoie, îţi spun şi eu: Great job! Felicitări pentru organizare!

Comments (3)
  • Am ramas mut de cata modestie a putut da dovada Ivan. La un sportiv din ziua de azi, care nu a avut inca nici o performanta, nu ii ajungi la nas nici cu prajina. Chapeau, Ivan!

  • Exact 🙂

  • […] Lista cu câştigătorii o găsiţi aici, iar printre cei care au mai scris despre Webstock ar fi Claudiu Ciobanu, Mihai Dragomirescu, Cabral, Hoinaru, Mobilissimo, Papen, Ruxa şi Marian […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.