Premieră mondială pentru revista retail-FMCG.ro

Acum îmi dau seama că am scris foarte puţine lucruri pe acest blog despre revista mea, retail-FMCG.ro. Cred că nu am vrut să amestec lucrurile. Poate. Sau poate printre cititorii mei sunt foarte puţini cei care ar fi interesaţi de aceste două domenii: retail şi industria bunurilor de larg consum. Deşi toţi intrăm într-un supermarket sau hypermarket, toţi ne cumpărăm bunuri de larg consum şi, la un moment dat ne interesează ce magazin s-a mai deschis lângă casa noastră.

După nici 11 luni de la lansare, revista retail-FMCG.ro, un proiect online în care cred foarte tare, a ajuns la un moment important în dezvoltarea ei: suntem pentru prima dată parteneri media la cel mai mare şi cel mai important eveniment dedicat retailului şi industriei FMCG din România, Romania Retail Summit, din zilele de 4 şi 5 octombrie 2011.

Mă încearcă un sentiment de mândrie, mai cu seamă că voi conduce una dintre sesiunile paralele “Achiziţii, vânzări şi mărci private” în ambele zile ale Conferinţei, unde vor fi prezente nume importante din retail & FMCG. Este un pas înainte. Cel puţin eu aşa îl percep.

După aproape 11 luni de funcţionare, revista retail-FMCG.ro are câteva cifre interesante:

1. în fiecare dimineaţă peste 460 de abonaţi (reader plus abonaţii la newsletter-ul zilnic)  citesc ultimele ştiri din domeniu (asta este semnalul concret că sunt pe drumul cel bun…sunt convins că cei 460 de abonaţi sunt din această nişă, adică sunt cei care contează, cei pe care îi interesează cu adevărat informaţiile revistei)

2. în acest moment revista are 386 de fani pe Facebook şi 176 de followers pe Twitter.

3. traficul este cuprins între 6.000 şi 7.000 de vizitatori unici pe lună. Nu e mult, dar nici puţin, dat fiind profilul revistei şi ţinând cont că zilele de week-end nu contează.

Sunt cuminte şi am răbdare. Nu e o nişă goală, dar e loc pentru toţi. retail-FMCG.ro e totuşi prima revistă exclusiv online din domeniu.  Are şanse să crească, are şanse să devină un nume.

Comments (5)
  • Felicitări și la mai mare sau la mai multe 😀

  • Ionut, cred ca ajunge la mai mare 😀 Merci 🙂

  • La cat te stiu de constiincios si la cat suflet pui in proiectul asta sunt sigur ca va fi si mai si! Felicitari si la mai mare!

  • Merci, Vlad. Să fie! 🙂

  • felicitari, domnule 🙂

    stiu cat suflet pui in proiectul Retail-FMCG si, in general, in toate proiectele in care te implici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.