Serris – un orășel care mi-a rămas în suflet

Continui jurnalul de călătorie prin Europa şi mă opresc la al doilea loc de cazare din aventura noastră, orăşelul Serris, din Franţa, de lângă Paris. Situat la 40 de km Est de Paris, în suburbiile capitalei franceze, orăşelul Serris este, după aspectul clădirilor, un orăşel nou. Totul parcă e desenat. Blocurile au o arhitectură aparte. Ceva care îmbină cu mare succes noul cu tradiţionalul. Serris este foarte aproape de Autostrada A4, autostrada de Est, accesul în oraş făcându-se foarte uşor.

Atracţia principală a Serrisului este gigantul Mall Val D’Europe, cu magazinul ancoră Auchan. Un hypermarket Auchan de dimensiuni considerabile, dispus pe două niveluri: subsol cu food & drinks şi parter cu non-food. Din oraş nu lipsesc băncile, restaurantele, zona de promenadă, universităţile, colegiile sau şcolile. Chiar am stat vis-a-vis de o şcoală sau un liceu, ceva.

Serris are de toate: autogară, autobuze, RER (un fel de metrou care merge pe deasupra în suburbii şi „pe sub”, în centrul Parisului, pe liniile clasice de metrou), iar la o staţie de RER, staţia Marne-la-Valee-Chessy (capătul de linie), se află gara de TGV-uri, unde cu numai 105 Euro poţi ajunge, într-o oră, la Amsterdam. Fumezi o ţigară şi te întorci 😀

Serris este un orăşel care găzduieşte cu succes turiştii veniţi să viziteze Disneyland-ul, fiind foarte aproape de parc, la numai o staţie de RER. Noi am stat la un hotel unde majoritatea turiştilor erau veniţi pentru Disneyland, cu numai 95 de Euro pe noapte, în condiţiile în care am avut apartament cu două camere (4 persoane), chicinetă şi o baie imensă. Rezonabil, nu? Dacă ajungeţi pe acolo, vi-l recomand. E vorba de Sejour & Affaires Rive Gauche.

Aici am luat pentru prima dată contact cu ceea ce la noi lipseşte în multe oraşe: curăţenia. În Serris era foarte curat. În Paris, însă, nu. Parisul nu e un oraş curat din cauza afluenţei de turişti, dar măcar la ei strânge cineva după ei.

Urmează episoadele cu Paris-ul :).

Comments (2)
  • […] de tinerii bloggeri de nădejde Vlad Dulea, Claudiu Ciobanu și Daniel Papa am luat primele lecții de berologie de la Cristi, iar ca invitat de onoare a […]

  • un orasel micut si splendid! am avut ocazia sa vizitez anu trecut pentru scurt timp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.