Vi-l prezint pe tata

Jean Ciobanu

N: 8 aprilie 1941

D: 11 august 2011

Deşi îl chema Jean, îl sărbătoream mereu de Sf. Ion, alături de mama, care e şi ea Ioana.

A lucrat peste 40 de ani în Poliţia Judeţului Galaţi. A ieşit la pensie în 1996, la 55 de ani. A lipsit foarte puţin timp să iasă la pensie cu funcţia de General de Brigadă.

N-a fumat niciodată.

Acum patru a trecut cu bine o operaţie complicată de by-pas, operaţie pe cord deschis. Cu doi ani în urmă am aflat că are cancer la prostată. A mai făcut o operaţie, lucrurile mergeau destul de bine, dar doi ani mai tărziu cancerul s-a extins la oase. Începuseră durerile, începuseră complicaţiile…

Cu două săptămăni înainte să moară, a fost internat cu diagnosticul de apă la plămâni. O nouă intervenţie chirurgicală, noi complicaţii şi dureri cumplite. A murit în seara de 11 august, la ora 20.30, în sala de terapie intensivă a spitalului judeţean Galaţi.

Cât timp l-am mai prins în viaţă m-a rugat de fiecare dată să-l iau de acolo, că nu mai rezistă. N-am putut, nu mă lăsau. Iartă-mă, tată. Mi-aş fi dorit să nu suferi atât de mult.

Anul acesta, pe 17 august, adică mâine, părinţii mei ar fi împlinit 50 de ani de căsnicie. Planificasem să ne vedem cu toţii şi să sărbătorim Nunta de Aur. Ne-a lipsit puţin…puţin de tot.

Săraca Mama. A rămas singură.

Mi-e greu…mi-e foarte greu fără el!

Comments (1)

  • Cine are părinţi, pe pământ nu în gând
    Mai aude şi-n somn ochii lumii plângând
    Că am fost, că n-am fost, ori că suntem cuminţi,
    Astăzi îmbătrânind ne e dor de părinţi.

    Suntem alaturi de voi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.