Aproape o lună offline

La început am protestat că nu aveam net decât cu porţia şi de o calitate foarte proastă. Auzisem că net-ul pe afară e rar, prost şi scump, dar nu mi-am închipuit că e chiar aşa de grav.

E o diferenţă enormă de viteză. Sincer, eu nu ştiu cum naiba se descurcă ăia. Ţi se ia atunci când stai câteva minute să ţi se încarce o pagină.

Apoi m-am resemnat şi am decis să-mi văd liniştit de vacanţă. Şi ce bine a fost…Chiar merită ca, din când în când, să te rupi total de online.

În rest, despre străinezi, ce să zic? Au de toate. Şi muncesc pentru ele. Bravo lor!

Autostrăzi ca-n palmă, începând din Ungaria, evident. Incredibil ce au realizat ungurii cu reţeaua lor de autostrăzi. Suntem la mii de ani lumină în urma lor.

Austria: o ţară prin care doar am trecut, dar în care care merită, cu siguranţă, să petreci mai mult timp.

Germania: reţea rutieră impresionantă, dar cam ciudată la capitolul indicatoare, presemnalizări. Îmi place în Germania pentru că autostrăzile nu costă, iar limită de viteză nu există.

Franţa şi Spania sunt extrem de scumpe dacă le foloseşti autostrăzile. Prea multe puncte de Peages şi Tarjeta şi scoruri foarte mari. Mi-au mâncat zilele 🙂 Nu merită să vii cu maşina în tările ăstea două. E mai ieftin cu un Low Cost. De reţinut!

Elveţia, cât e ea de Elveţie, nu are centuri ocolitoare. Am fost nevoiţi să intrăm în fiecare oraş prin care am trecut. Şi încă ceva: în Elveţia se lucrează la drumuri şi se circulă doar pe o bandă, pe mai toate autostrăzile. Aşa că, cei câteva sute de km parcurşi în Elveţia, i-am făcut în vreo 6 ore. Anormal de mult. În rest, Elveţia e minunată. Arată ca o tablă de sah, unde niciun metru pătrat de pământ nu e lăsat la voia întâmplării.

Am trecut în fugă prin traseul parcurs în aproape o lună de zile, dar promit să revin în articolele ulterioare cu mai multe detalii şi poze.

O experienţă năucitoare. A fost o călătorie în care am urmărit mai mult cantitatea decât calitatea, dar până la urmă a ieşit foarte bine.

Tarjeta! 😀

Comments (4)
  • Bine ai revenit Claudiu 😀 spor la treaba acum ca ti-ai reincarcat bateriile

  • Merci, Ionut 🙂

  • welcome back, my firend! 🙂

    [imi pare rau ca nu pot spune acelasi lucru in franceza sau in spaniola, sa si intelegi 😀 :)) ]

    • Que dices? 😀

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.