V-am zis că mă duc la Disneyland?

…şi nu numai. După cum vă spuneam în acest articol, peste numai câteva zile plec în călătoria vieţii. Cu maşina. Trei săptămâni (dacă nu mai mult), peste 10.000 de Kilometri, 8 sau 9 ţări europene care, cu excepţia Ungariei, le voi vedea în premieră.

Prima ţintă e Parisul, unde Ana mea participă cu trupa ei la Cupa Mondială de Dans de la Disneyland-Paris. De, ce să faci? Ana ne-a cam făcut programul în ultima vreme :). La Paris vom sta aproape o săptămână, din care o zi întreagă e rezervată numai pentru Disneyland :D. O să fim conectaţi la concurs şi nu ştiu cât de multe o să apucăm să vedem. Poate le marcăm pe cele mai importante. Ceva sugestii? Un top 10 obiective de vizitat în Paris?

Apoi ne vom aranja programul în funcţie de câteva cazări free, la rude. Adevărate bule de oxigen. Foarte importante în economia călătoriei. Altfel nu ne-am fi putut permite. Aşadar, după Paris, următoare oprire va fi pe Costa de Azur, la Nisa, unde vom sta trei nopţi. Avem destule de vizitat şi pe aici. Monte Carlo ar fi cel mai important, nu? Altceva?

După Nisa, trecem în Spania şi vom sta trei zile în Barcelona. O, da. Nu ştiu alte obiective, dar ştiu că Nou Camp-ul, stadionul Barcelonei, va fi sigur pe lista noastră. Cu siguranţă şi în Barcelona sunt foarte multe de văzut, dar trei zile sunt insuficiente. Motiv pentru care vă rog să-mi daţi căteva sugestii. Tot aşa: un top 10 obiective. Mulţumesc!

Ce urmează după Barcelona? Pamplona. Stăm 5-6 zile şi prindem şi celebra cursă cu tauri de la Pamplona :D. Fabulos. Cât de favorabil se ordonează căteodată lucrurile!

Din Pamplona tragem o fugă de 3 zile la Lisabona. O fugă e un fel de-a spune, că sunt o grămadă de kilometri, dar asta e planul şi ne ţinem de el. Pentru Lisabona un top 5 obiective cred că e deajuns. N-avem timp.

Din Lisabona vom reveni în Pamplona. Vom dormi o noapte după care, cum ar veni, ne cam întoarcem, dar nu înainte să trecem prin Elveţia unde, sperăm noi, vom putea avea o zi (poate două) la dispoziţie să mai vedem una-alta. Vrem să mergem prin zona muntoasă.

Cam BIG, aş putea spune, planul ăsta de călătorie dispus pe trei săptămâni, dar eu zic că o să ne iasă. Dacă nu acum, atunci când? 😀

Ceva direcţii mai avem şi noi, nu mergem chiar aşa pe orbecăite, dar orice sugestie de destinaţii, obiective de vizitat în oraşele de mai sus, sau între ele, sunt binevenite şi vă mulţumesc de pe acum! 🙂

Comments (13)
 • foarte tare… pai asteptam detalii, poze, video-uri:D sa iti iei un jurnal sa notezi si apoi il pui pe yahoo travel 🙂

 • Merci :)Nu, când voi avea vreme, voi scrie aici.

 • nu mai aveti un loc, macar in porbagaj, pentru un motan zgribulit dornic sa cunoasca Europa? =))

 • Nu o să mai avem unde arunca un ac, dar dacă renunţ la roata de rezervă, cred că se rezolvă :))

 • =)) e perfect

 • Claudiu,

  În Paris te sfătuiesc să vezi, pe lângă Turn și Arc, și Domul Invalizilor (unde e înmormântat Napoleon) și Arc de la Defense, în zona nouă a orașului. Nu rata nici Sacre Coeur, acolo unde poți și mânca la restaurantele excelente de pe deal.

  În Barcelona ai atâtea de văzut încât un top 10 este mult prea mult pentru trei zile. Eu am stat acolo 3 săptămâni în ultimii doi ani, dar la iarnă merg iarăși o săptămână. Fă-ți drum pe Tibidabo pentru o panoramă excelentă, vizitează La Pedrera, Casa Battlo, Sagrada și Parc Guell pentru a simți ce a putut să nască Antonio Gaudi. Dacă mergi cu Ana, trebuie neapărat să faci o vizită la Grădina Zoologică din parcul mare, pentru că nu e de ici, de colo să vezi cum păsările flamingo se plimbă pe alei printre vizitatori. În rest, plimbă-te pe străduțele înguste din Ciutat Vella (orașul vechi) și simte istoria. Iar pentru fata cea mare te sfătuiesc să vizitezi La Basilica Galleria, un magazin de bijuterii superbe în care eu (antitalent la capitolul ăsta) mi-am petrecut două ore data trecută când am ajuns acolo.

  Sper să te ajute. Vino de acolo cu povești.

 • Merci, Mircea 🙂 S-a notat.
  La Tibidabo Apartments am rezervarea 😀

 • 🙂 Asta înseamnă că ești foarte departe de oraș. Dar nu-i bai, bagi metrou.

 • Evident. Metrou, autobuz si ce-o mai fi 🙂

 • Felicitari, Claudiu draga!
  Drum bun si sa savurezi fiecare ora!
  Sa devii iar copil, alaturi de fetitele tale, scumpe…si sa ne impartasesti din ceea ce vezi:)
  Vacanta placuta! Si sa vii mai bogat cu o vacanta plina de povestit, in sacul tau cu povesti si talc!

 • Multumesc, Monica 🙂

 • Scuze de off-topic: ce plugin folosesti pt ratingurile la comentarii? eu pana acum n-am gasit niciunul pe wordpress care sa mearga calumea, fara bug-uri si asta pare simpatic… sau vine direct cu tema?

 • Iulian, e la pachet cu tema 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.