Sighișoara, oraș european

Am plecat pentru o zi la Targu Mureş şi am stat două. Mai exact, la întoarcere, am rămas în Sighişoara, un oraş prin care doar am trecut, dar n-am zăbovit niciodată. Un oraş aparte, de care nu are cum să nu-ţi placă.

N-am urcat la Cetate, mai mult din cauza mea (mă cam durea spatele), în schimb ne-am plimbat câteva ore prin Sighişoara şi am înţeles de ce toată lumea povesteşte cu drag de oraşul ăsta cu aer medieval. Am văzut trei grupuri mari de turişti: nemţi, francezi şi japonezi. E adevărat că erau de vârsta a treia, dar se vedea de la o poştă că se simt foarte bine şi că apreciază mult locul.

Am văzut şi un grup destul de numeros de români care erau însoţiţi de un ghid. Era vreo excursie organizată, ceva. Aşa mi-ar place şi mie, când voi reveni în Sighişoara, să am un ghid, că-i păcat să nu afli mai multe de locurile alea minunate.

Seara am mâncat la terasa restaurantului Casa Wagner din Piaţa Centrală a Cetăţii Medievale, care e şi hotel. Aici stăteau grupurile de japonezi şi francezi. Excelentă mâncare, servire ireproşabilă. După lăsarea întunericului s-au aprins luminile, care sunt încastrate in piatra cubică. Nu prea pot să vă descriu exact şi nici pozele de mai jos nu vor putea ilustra atmosfera deosebită din piaţă, inundată de acele lumini.

Tot în piaţă am văzut şi căteva modele vechi de maşini. Toate aveau numere de Elveţia. A doua zi urma să ne întâlnim cu ele pe drum. Mergeau la Constanţa către o paradă de maşini de epocă, ceva şi erau conduse toate de nişte bătrânei simpatici.

Mulţumesc lui nenea Vlad pentru recomandarea de cazare. Excelentă pensiunea Joker, pe care vi-o recomand şi eu, la rândul meu. Au şi Wireless, să ştiţi :D. Am mâncat şi un mic dejun regesc acolo.

Pe o scenă amenajată în piaţă scria: Sighişoara, oraş european. Da, vizitându-l poţi afirma că Sighişoara este un oraş european. Trebuie vizitat! Vă las cu câteva poze :).

Comments (0)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.