Londra este orașul cu cei mai mulți vizitatori din lume

Am primit ieri un minunat studiu realizat de MasterCard Index of Global Destination Cities, care clasifică oraşele din punct de vedere al numărului de vizite ale turiştilor străini. De asemenea, studiul face previziuni pentru 2011 cu privire la creşterea numărului de vizitatori şi pasageri. O precizare binevenită: această cercetare nu se bazează pe volumele sau tranzacţiile realizate cu carduri MasterCard.

Conform studiului amintit, Londra este oraşul cu cei mai mulţi vizitatori din lume, cu un număr de 20,1 milioane de turişti care sunt aşteptaţi să sosească aici în 2011, înaintea Parisului, care ocupă locul al doilea, cu 18,1 milioane. Londra nu cred că apuc s-o văd anul ăsta, dar Parisul îl voi vizita peste mai puţin de o lună, deci voi fi şi eu unul din cei 18,1 milioane de turişti 😀

În ceea ce priveşte rata de creştere a numărului de turişti, Barcelona este pe primul loc, cu o creştere estimată la 24,3%, în acest an, urmată îndeaproape de Kuala Lumpur din Malaysia, cu o rată de creştere de 21,8%. Istanbul se plasează al treilea, cu o creştere de 20,4%. Şi Barcelona e pe harta itinerariului meu de la începutul lunii iulie 🙂

Istanbul devansează oraşele importante din Europa de Vest. Cel mai mare oraş din Turcia ocupă locul al şaptelea, cu 9,4 milioane de vizite ale turiştilor, şi se plasează la fel de bine şi în ceea ce priveşte rata de creştere a vizitatorilor, în faţa unor destinaţii de călătorie din Europa de Vest, ca Frankfurt, Roma şi Amsterdam.

Şapte din zece oraşe europene – în afară de Amsterdam (care ocupă locul al treilea) – înregistrează o creştere de sub 10% a numărului de vizitatori.

În America de Nord Houston este oraşul din SUA cu cel mai mare număr de turişti, cu o rată de creştere a vizitatorilor de 14,3%, urmat de New York, cu 11,7% şi Washington DC cu 10%.

În regiunea Asia/Pacific, Beijing şi Shanghai se află pe locurile al doilea şi al treilea, cu o rată de creştere a numărului de vizitatori estimată pentru 2011 la 20,2%, respectiv 18,6%, această creştere poziţionându-le ca pe unele dintre cele mai importante destinaţii ale Chinei.

Cele mai importante oraşe din Australia atrag cheltuieli importante din partea turiştilor. Sydney se clasează pe locul al şaselea, cu o valoare estimată a cheltuielilor de 13,8 miliarde de dolari, chiar dacă oraşul nu figurează în Top 10 sosiri ale turiştilor. De asemenea, Melbourne ocupă locul al nouăsprezecelea, cu o valoare estimată a cheltuielilor de 7,5 miliarde de dolari.

În Orientul Mijlociu & Africa, atât Cairo, cât şi Tunis au înregistrat creşteri puternice pentru 2011, la nivelul numărului de turişti – 21,6%, respectiv 19,9%. Cairo ocupă locul al doilea în regiune, cu o creştere a cheltuielilor de 27%. O creştere importantă a cheltuielilor estimate pentru 2011 este înregistrată de Riyadh, care ocupă, din acest punct de vedere, locul întâi din regiune, cu o rată impresionată de 35,5%. Dubai şi Abu Dhabi din Emiratele Arabe ocupă locul al treilea, respectiv al patrulea, cu rate estimate la 24% şi 21,8%.

În America Latină, din top 10 oraşe cele mai vizitate de turişti, capitala Venezuelei, Caracas, Quito (Ecuador) şi Santo Domingo (Republica Dominicană) sunt preconizate să înregistreze o scădere a ratelor de creştere pentru 2011.

Comments (1)
  • […] voi: Cati Lupaşcu, Addicted, Cristi, Laurenţiu, Mihai, Ştefan, Claudiu ( cred că ţi se potriveşte de minune leapşa) şi Grapefruits ce vă face să regretaţi […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.