Avem talente cu carul

Săptămâna trecută am fost la 3 din cele 4 zile ale Festivalului Romanian Top Kids, incluzând şi repetiţia generală de luni. În primul rând să fac precizarea că Romanian Top Kids este fostul Festival Cerbul Copiilor şi este un concurs internaţional de interpretare şi de creaţie muzică pop pentru copii şi adolescenţi. Anul ăsta a fost a 6-a ediţie. Schimbarea denumirii festivalului s-a făcut din motive de organizare.

E al doilea an de când urmăresc de aproape festivalul şi al treilea an la care Dance World, trupa de dans modern în care este şi Ana mea, asigură coregrafia pentru mai mulţi concurenţi. Anul acesta au dansat pentru circa 30 de copii. Enorm. Au avut repetiţii zilnice timp de aproape trei săptămâni. Nu vă mai zic că unele repetiţii au avut şi câte 10 ore pe zi.

Până la urmă a meritat efortul pentru că Dance World a primit numai cuvinte de laudă, iar la final, au avut marea bucurie ca, unul din concurenţii pentru care au dansat, să ia Mare Premiul, Trofeul de Aur al Festivalului Romanian Top Kids.

Despre cât de buni sunt copiii din Dance World v-am mai povestit şi o s-o mai fac, dar altceva vreau să subliniez în postul acesta: avem talente cu carul, avem copii foarte talentaţi. Cîntăreţi şi, mai ales, cîntăreţe. Vă dau cuvântul meu că m-am încărcat pozitiv săptămâna trecută ascultându-i. De la grupe de vărste foarte mici (3-4 ani), până la 14-16 ani, toţi au avut prestaţii extraordinare. E adevărat că a fost finala şi că până la finală au trecut prin mai multe preselecţii, dar m-au impresionat.

Cine a zis ca nu avem talente? Avem cu carul. Păcat că acestea nu au putut avea o audienţă mai mare. Din aceleaşi motive organizatorice, care mie îmi scapă, TVR-ul nu a filmat, ca în anii anteriori, festivalul transmitându-se live doar pe televiziunea online OneHD. Calitate ok, nimic de zis, dar acoperire mică.

Oricum, înregistrările festivalului au rămas şi, pentru cine vrea să le vadă, le găsiţi aici. Am pus link-ul către filmarea din ultima zi a Festivalului când a avut loc Gala Laureaţilor. Merită văzută.

Comments (2)
  • Felicitari pentru sustinerea festivalului prin scris pe blog si pentru ca faceti orice ca ANA sa fie fericita.

  • Multumesc Gospodina. E un copil care merită 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.