Mai mult decat o ora pentru planeta

Pe data de 26 Martie, asa cum ne-am obisnuit de cativa ani incoace, se stinge lumina pentru o ora, campanie care se cheama „Ora Pamantului” („Earth Hour”), initiata si organizata de WWF.

Plecand de la dorinta celor de la WWF de a face ceva mai deosebit anul acesta, editia din 26 martie 2011, „Beyond the Hour”, va beneficia si de alte actiuni, inafara gestului obisnuit de a stinge lumina pentru o ora. Astfel, s-a pus la dispozitie o platforma specială 60+, care permite sustinatorilor Earth Hour sa impartaseasca idei, povesti sau planuri despre cum aleg sa isi reduca impactul negativ asupra planetei.

La noi, evenimentul va fi marcat printr-un mars al biciclistilor, idee ce apartine bunului meu prieten Vlad Dulea si pe care o sustin cu mare placere.

Mai mult decat o ora pentru planeta se va desfasura sambata, 26 martie, in Piata George Enescu, incepand cu ora 17:30, eveniment sprijinit, ca în fiecare an, de ambasadorul Earth Hour, Zoli Toth, dar si de:  Let’s bike itBikeWalkCiclopromenada NocturnăVelo BelloDrumul Bicicletei, Asociațiile Mai Mult VerdeGreen RevolutionRecolamp și Bate Șaua.

Sarbatoarea Earth Hour va incepe prin startul pentru Marsul Earth Hour 2011. Sunt asteptati biciclisti bucuresteni, pentru a parcurge impreuna traseul de aici.

Cei care isi doresc sa participe la mars, insa nu au o bicicleta, ii asteapta 100 de biciclete puse la dispozitie gratuit de centrele de inchiriere IVelo și Cicloteque.  Doritorii sunt rugati sa-si inchirieze bicicleta in avans, trimitand un mesaj la adresa office@wwfdcp.ro, care sa includa numele si numarul de telefon, pana vineri, 25 martie, la ora 15:00.

Marșul Earth Hour se va incheia la orele 19:00.

După un scurt ragaz se va desfasura un concert al trupei Sistem, 100% unplugged, iar la ora 20:30 se va  da tonul stingerii luminilor Ateneului Roman, ale Bibliotecii Centrale Universitare si ale Muzeului National de Arta. Cand totul va fi stins, cunoscutul cor Sound va canta un repertoriu adaptat evenimentului.

Let’s bike it ! 🙂

Comments (0)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.