O zi din viața mea de microb

Ia uite ce am găsit eu azi în inbox: un mesaj de ajutor de la Microb-One.  Hai, să vi-l arăt:

„Eu sunt Microb-One şi împreună cu Microb-Two, Microb-Three şi ceilalti 366 de mii de fraţi ai mei, locuim în scurgerea de la chiuvetă. Chiuveta de la baie, ca ne plac aburii si duşurile scoţiene. Ba apă rece, ba apă caldă. Aici e de noi.

Din când în când mai apare câte un om şi se strâmbă la noi. Dar ei, de fapt, nu ne vad, că suntem prea mici. Mici, dar puternici şi mulţi. Îi pândim pe după găuri, sărim, ne cuibărim şi ne ducem la bun sfarşit misiunea noastră, aceea de a îmbolnavi oamenii.

Mai bine zis am fost mulţi, milioane şi milioane, dar săptămâna trecută a căzut nenorocirea asupra noastră. E mare, verde şi ucide fără milă. Nu se va opri, ne va omorî pe toţi. Doar noi am supravieţuit. Dar până cand ?

Dacă nu-l cunoaşteţi, vă spun că e vorba de Domestos, „the new shit”, arma letală, cu care oamenii vor să ne extermine pâna la ultimul microb. Suntem trişti. Sfârşitul e aproape. Şi ce bine ne-a mai fost, şi ce ne-am mai distrat.

Da-ţi mai departe acest mesaj, să stie toţi microbii. Să se ferească din calea necruţătorului Domestos.

Adio

Al vostru Micro-One”

Nu, nu o să dau acest mesaj mai departe. Mai mult, o să fac publică campania iniţiată de Domestos cu ajutorul siteului zeromicrobi.ro, să afle si cei mari, dar mai ales cei mici, cât de importantă este igiena.

Aş dori ca informaţiile foarte utile de pe zeromicrobi.ro să ajungă la cât mai mulţi oameni, mai ales ca de azi şi până pe 28 februarie se desfăşoară votarea rezultatelor la Concursul scolar „Igiena Acasă şi la Şcoală”.

Pentru acest lucru, ii deleg pe Sorin Grumazescu,  Sorin Neagu, Florea Cristian, Auraş Mihai şi Semanticus să preia foarte serios această leapsă şi să scrie, până cel tarziu maine, 22.02.2011, in cel mai haios mod cu putinţă, despre cum îşi imaginează ei că arată o zi din viaţa unui microb care se sperie rău de tot de Domestos :).

Cea mai mişto povestire o să fie premiată cu titulatura de ”Microbul maxim al blogosferei” şi va primi o diplomă din partea DreamTeamRo şi o sticlă de Domestos cu autografele tuturor membrilor DreamTeamRO 😀

Vă mulţumesc şi vă doresc spor la treabă !

Pe aceeaşi tema au scris: Ştefan Murgeanu, Cristian China-Birta, Vlad Dulea, Marius Matache şi Nicu Simion.

Comunicatul oficial e aici.

Au preluat leapşa şi au scris:

1. Sorin Neagu şi mai departe: Injineru, Monica Sibisteanu, Sunrise5am

2. Florea Cristian

3. Auras Mihai

4. Semanticus şi mai departe: BrotacusPavel Ionuţ, Schtiel

5. Sorin Grumazescu

Comments (23)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.