Let’s (Do) Blog It!

Ce inseamna Let’s Do it Romania ? Inseamna cel mai mare proiect de implicare sociala avand ca scop curatarea mormanelor de gunoi din arealele naturale ( nu din orase ), intr-o singura zi. Intr-o singura zi ? Da! Pare imposibil, dar se poate. Cel putin la altii s-a putut. Ideea initiala s-a pus in practica in Estonia in 2008 si s-a continuat si in alte tari. Proiectul a ajuns si la noi si se va desfasura pe 25 septembrie in acest an.

Cine participa la acest proiect ? Oricine doreste se poate oferi voluntar.

Cum ma pot inscrie ?

– inscrierea voluntarilor se face în echipe de minim 5, maxim 10 persoane, dintre care una este persoana de contact. Persoana de contact trebuie sa aiba varsta peste 18 ani. Membrii pot avea sub 18 ani;

– mai intai se va inscrie persoana de contact, care va inregistra echipa si va primi un cod unic corespunzator acesteia; codul va trebui comunicat ulterior celor care doresc sa se alature echipei sale;

– apoi, pe baza acelui cod unic vor putea sa se inscrie individual si restul membrilor echipei (minimum inca 4 membri);

– inscrierile pentru activitatile de curatenie se fac pana la data de 10 septembrie 2010.

– toti cei care doresc sa participe la actiunea de curatenie (indiferent ca vor fi persoane de contact sau membri) trebuie sa se înregistreze prin formular: pentru persoana de contact si membru.

Unde vor desfasura cei inscrisi activitatea de curatenie ? In proximitatea zonei in care locuiesc

Important !

Toate detaliile necesare voluntarilor inregistrati vor fi trimise sub forma unui manual persoanei de contact a echipei, în perioada premergatoare demararii actiunii de curatenie. Responsabilitatea transmiterii manualului catre ceilalti membri ai echipei revine persoanei de contact.

Informatii detaliate despre organizare, echipa, cartare si altele gasiti, desigur, pe site-ul si pe blog-ul proiectului :

http://www.letsdoitromania.ro/

http://blog.letsdoitromania.ro/

Cum despre Let’s Do it Romania am tot vorbit intre noi pe la diverse intalniri, o intalnire speciala pe aceasta tema cu bloggerii si twitteristii nu se facuse pana aseara, la Let’s Blog It, eveniment ce s-a desfasurat la OpenPub. Cum s-a nascut ideea acestei intalniri si alte amanunte gasiti aici 🙂

Partea cea mai grea, probabil similara si altor proiecte de anvergura asta, este partea comunicarii conceptului ce sta la baza proiectului. Voluntari sunt, vointa exista, dar cum facem sa ajunga informatia si la cei care nu au acces la internet, media si alte surse de informare sau nu sunt activi in online sau nu consuma media ? Cum ii mobilizam ?

Da stiu, ar trebui sa sensibilizam autoritatile locale, Ministerul Mediului, firmele specializate pe salubritate, a persoanelor publice, a mass mediei. Corect ! Dar eu, omul de rand, asa cu puterile mele, cu ce as putea sa ajut ? Ce-as putea sa fac ?

Va spun ce fac eu : imi formez o echipa formata din membrii familiei si prieteni. Asta trebuie sa facem. Sa povestim mai departe depre proiectul Let’s Do It Romania celor care nu au auzit, sa le dam frumosul exemplu al tarilor unde deja s-a derulat acest proiect si sa-i implicam efectiv si pe ei. Va spun eu ca se poate !

Asadar notati-va in calendar ziua de 25 SEPTEMBRIE 2010, cand vom declansa ceva fara precedent : CURATENIE IN TOATA TARA ! INTR-O SINGURA ZI !

LET’S DO IT ROMANIA !

Poze de la evenimentul Let’s Blog It gasiti ( cel putin pana acum ) la Vlad Dulea, initiatorul proiectului Let’s Bike It si aici 🙂

Comments (7)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.