Rugbytweetmeet la Federatia Romana de Rugby

Update 01.02.2009

Castigatorii celor doua invitatii la meciul de rugby Romania – Spania sunt @VladDulea si @infodeltaro. Felicitari !

Ne vedem la meci !

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

Update 31.01.2010

Pentru ca am uitat de conventia avuta la aceasta intalnire, cu oficialii Federatiei Romane de Rugby ( mai bine mai tarziu, decat deloc ), o sa postez o intrebare aici iar primii doi care vor raspunde la aceasta intrebare vor putea castiga cate o invitatie la meciul Nationalei de Rugby, de sambata viitoare, 6 Februarie, de la ora 14.00, cu Selectionata Spaniei. Iata intrebarea : Cum se numeste stadionul pe care Nationala de Rugby isi sustine jocurile de acasa ?

Raspunsurile le astept in zona de comentarii. Succes !

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

La invitatia prietenului @chinezu am fost azi la o intalnire la sediul Federatiei Romane de Rugby la care au participat bloggeri pasionati de acest sport ( si nu numai ), Presedintele Federatiei – Alin Petrache, Secretarul General – Florin Matei, Directorul de Comunicare – Lucian Lorin, doctorul Nationalei de Rugby – Alin Popescu si doi invitati speciali Richie Dixon, din Scotia si Steve McDowell, din Noua Zeelanda. Pentru ultimii doi rugby-ul este o adevarata religie. Fostii mari jucatori, ne impartasesc din experienta lor si a acestei mari familii care este rugby-ul si incearca sa ne inoculeze si noua spiritul acestui sport, spunandu-ne ca : ” Toti suntem facuti din acelasi material, doar mentalitatea ne diferentiaza”.

Desi nu sunt foarte aproape de fenomenul rugby ( nu ca nu mi-a placut, dar in ce priveste sportul, am avut alte tentatii de-a lungul timpului ), am vrut sa cunosc oamenii care conduc acum Federatia, pentru ca am auzit foarte multe lucruri bune despre ei. Mai ales ca au o mare aplecare catre online ( unul din motivele pentru care ne gaseam noi acolo ). Sunt intr-adevar niste oameni deosebiti care vor sa popularizeze acest sport, in proportia in care merita, macar pentru ce a insemnat acest sport odata.

Sportul s-a fotbalizat, s-a stelizat, dinamovizat si rapidizat ( daca imi este permis sa ma exprim astfel ). Nu mai sunt alte sporturi, nu mai sunt alte cluburi. Totul se invarte in jurul banilor si a imperiilor de carton, care sustin fotbalul romanesc si pe care presa il prezinta in 90 % din materiale, cu tot cu mocirla in care se scalda. Nu mai exista suporteri, nu mai exista placerea de a fi sustinator. Exista incrancenare si vendete, razboaie personale si huliganism. Lumea huiduie si injura, pe stadioane, dar au uitat sa aplaude, au uitat ca sunt la un spectacol sportiv. Sa nu ne mai miram ca sunt arene goale sau cei care vin, totusi, sunt divizati in nu stiu cate galerii si fractiuni.

Si acest lucru m-a determinat sa vin azi la sediul Federatiei, si bine am facut. Mi-au placut foarte mult oamenii de acolo si ideile lor. Imi propun sa vin si la cateva meciuri de rugby, atunci cand o sa pot, sa ma „testez” un pic. Sunt sigur ca o sa-mi placa, dar vreau sa vad cat de mult. Spunea cineva azi ca trebuie sa simti ” viermele ” in stomac, pentru a fi fan al acestui sport. Asta vreau sa vad si eu. Primul meci : cel cu Spania din 6 Februarie, al Nationalei. Ne vedem acolo :).  Detalii aici

Mult succes celor de la Federatia Romana de Rugby, in demersul lor de a populariza acest sport !

Comments (8)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.