Honda Civic
30th mai

S-a lansat noul Honda Civic, cea de-a zecea generație a modelului japonez

Ieri, Honda Trading, distribuitorul automobilelor Honda în România, a lansat în România noul Honda Civic, cea de-a 10 generaţie a modelului japonez, disponibil în versiunile de caroserie hatchback şi sedan.

Noul Honda Civic stabileşte câteva repere în segmentul său. Astfel, în materie de lungime, în segmentul C hatchback, noul Honda Civic este maşina cea mai lungă.

  • faţă de generaţia anterioară, noul Honda Civic hatchback este cu 136 de mm mai lungă, cu 30 de mm mai lată si cu 20 de mm mai joasă
  • varianta sedan este cu 130 de mm mai lungă şi 18 mm mai joasă, faţa de varianta hatchback

Un alt reper foarte interesant stabilit de noul Honda Civic în segmentul C hatchback îl reprezintă capacitatea portbagajului, cea mai mare din acest segment: 478 de litri, iar pentru varianta sedan capacitatea este de 519 litri. Perfecte, aş zice pentru familia noastră.

Din punct de vedere al motorizărilor, mi-au atras atenţia motorizările pe benzină de 1.5 VTEC TURBO de 182 de CP, disponibil pe ambele variante de caroserie şi 1,0 1.5 VTEC TURBO de 129 de CP (disponibil doar pentru varianta hatchback), la prima vedere puternice dar în acelaşi timp economice. Se poate opta pentru transmisia manuală în 6 trepte sau pentru transmisia automată CVT.

Tehnologii de siguranţă, disponibile încă de la primul nivel de echipare

În materie de siguranţă, Noul Civic stabileşte noi standarde prin prezenţa unei suite de tehnologii înglobate în sistemul Honda Sensing. Astfel, sistemul automat de frânare cu funcţie de detectare pentru pietoni, sistemul de avertizare a coliziunilor frontale, sistemul de menţinere a benzii de circulaţie, sistemul de asistare a menţinerii benzii de circulaţie cu intervenţie activă, Cruise Control Adaptiv Inteligent, Limitator de viteză inteligent, sistemul de recunoaştere a semnelor de circulaţie sunt oferite încă de la primul nivel de echipare.

Honda Civic – preţuri

Noul Honda Civic este disponibil cu preturi incepand de la 18.500 Euro cu TVA inclus. Mai multe detalii online pe www.hondatrading.ro.

Restul informaţiilor, după un test în cadrul proiectului #masinadefamilie.

Comments (0)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.